[slideshow_deploy id=’45842′]

Een nieuwe stunt zat er niet in voor Noordwijk in de KNVB-beker dinsdagavond tegen FC Twente (4-2). Of toch wel? De Noordwijkers konden in de eerste en tweede helft lang tijd mee en zelfs tot kansen komen, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven tegen de eerstedivisionist. Zodoende komt er een eind aan het Noordwijkse sprookje in het bekertoernooi.

Vol goede moed en hoop ging de ploeg van Kees Zethof dinsdagmiddag de bus in. Waarschijnlijk met de gedachte: als het tegen Sparta Rotterdam (3-2 winst in de eerste ronde, red.) kan, waarom dan niet tegen FC Twente? Sterker nog: de Rotterdammers staan in de Keuken Kampioen Divisie zelfs hoger dan de Tukkers. De ploeg van Henk Fräser staat op een tweede plaats, terwijl de club uit Enschede een plek lager terug te vinden is.

Buitenkansje Westdijk
De rood-witten konden lange tijd mee met de roodhemden. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Huurling van VFL Bochum Ulrich Bapoh kon op Roy Rondeltap af, maar zijn inzet was te zwak. Kort daarna kreeg Noordwijk-topscorer Tjeerd Westdijk een buitenkansje om zijn ploeg op voorsprong te schieten na een zwakke uitbal van Joël Drommel. Zijn inzet ging echter naast. Kasper Michel leek na ruim twintig minuten alsnog voor de openingstreffer te zorgen, maar zijn inzet kon door de Twentse doelman net aan gekeerd worden.

Twente nam het initiatief over en sloeg in twee minuten tijd hard toe. Aanvallers Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa konden raak schieten: 1-0 en 2-0. Het sprookje leek over totdat Noordwijk met haar luchtmacht weer mocht aantreden voor een hoekschop. Ras-Noordwijker Emiel Wendt kon bij de eerste paal binnen knikken: 2-1. De bezoekers waren weer terug in de wedstrijd en dachten stiekem aan een ‘VVSB’tje’. Van een 2-0 achterstand terugkomen en winnen.

‘Slimme’ Boere zorgt voor verwarring
Voor de rust kwam de ploeg van Marino Pusic weer op een marge van twee. Tom Boere werd de diepte ingestuurd, maar stond buitenspel. De aanvaller liet de bal slim lopen voor Espinosa die vervolgens raak schoot: 3-1.

In het tweede bedrijf leek Noordwijk opnieuw terug te komen in de wedstrijd. Invaller Nick van Staveren mikte een voorzet van Bryan Bröcker binnen, maar laatstgenoemde stond (hinderlijk) buitenspel. Kort daarna schoot Westdijk vanuit een vrije schietpositie over.

De ploeg van Pusic kreeg in de tweede helft nog wat kansjes via Boere en Bapoh, maar Rondeltap redde een aantal keer knap. Vlak voor tijd knokte de club uit de Bollenstreek zich voor de tweede keer knap terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap was het voor de tweede maal Wendt die tot scoren kwam (3-2). Verdiend was de tweede treffer zeker, aangezien de bezoekers de tweede helft lang aandrongen. Het mocht uiteindelijk niet baten voor de derdedivisionist, want Rafi Zekhnini zorgde in de blessuretijd voor de beslissing: 4-2.

FC Twente – Noordwijk 4-2 (2-1). 28. Espinosa 1-0, 29. Aitor 2-0, 31. Wendt 2-1,37. Espinosa 3-1, 86. Wendt 3-2, 90+2. Zekhnini 4-2

Noordwijk: Rondeltap, Van Rijn (59. Bosma), Michel, Van der Neut, Bröcker, Le Congé, Reynaers, Wendt, Achefay, Westdijk, James (75. Van der Niet)