Er stond vanavond een hoop op het spel voor VV Noordwijk op sportpark Drieburg in Amsterdam. Winst op zondaghoofdklasser JOS Watergraafsmeer in de eerste ronde van de KVNB beker zou een nieuw treffen met Ajax betekenen. Sportief gezien een mooi affiche maar ook de financiële injectie was met de komst van het nieuwe sportpark meer dan welkom. De Noordwijkers gaven op cruciale momenten niet thuis en trokken aan het kortste eind. Het verloor met 2 – 1.

De ploeg van Oscar Alkemade begon uitstekend. Het domineerde de wedstrijd in de eerste twintig minuten en kwam in de 16e minuut verdiend op voorsprong. Marios Lomis, die een prima voorbereiding kende, liet zich slim uitzakken naar het middenveld. Anton den Haan dook in de ontstane ruimte en werd door diezelfde Lomis vrij voor de keeper gezet. De middenvelder faalde niet en rondde diagonaal af.

Na die treffer kantelde de wedstrijd langzaam. JOS knokte zich terug in de wedstrijd en testte nog voor rust via Patrick Lokken het aluminium.  Alkemade: ,,Je ziet na die 0 – 1 dat zij wat meer druk gaan zetten. In plaats van onder die druk uit te voetballen, gingen we te snel de lange bal spelen.”

Direct na rust was het wel raak. Na Noordwijks balverlies werd Lokken opnieuw in stelling gebracht. De oud-spits van Argon faalde ditmaal niet en passeerde Mustafa Amezrine met een laag en droog schot in de hoek. De Noordwijkers kraakten in deze fase, maar trokken met het inbrengen van Emiel Wendt het initiatief weer naar zich toe.

De roodwitten deden zichzelf vervolgens ernstig tekort. Lomis raakte na een wonderschone aanval de paal en ook de rebound, die op het oog niet missen leek, was niet aan Stefano Goncalves besteed. Vervolgens schoot Wendt uit kansrijke positie op de keeper en pegelde Diederik Hoogerwaard een bal van dertig meter op de lat. Zoals wel vaker viel de goal aan de andere kant. Paul Becker kopte in 82e minuut, na een knappe actie van Richmond Bossman, de 2 – 1 op de borden.

JOS zakte vervolgens massaal in maar het slotoffensief dat volgde, bracht weinig teweeg. Alkemade: ,,Het is zuur dat we deze wedstrijd hier verliezen. We hebben nog wat stappen te zetten en dat laat dit duel goed zien. Het vizier gaat nu op de competitie.”