Noordwijk verliet het KNVB bekertoernooi afgelopen dinsdagavond met opgeheven hoofd. Nadat het in eigen huis een halfuur lang uitstekend partij had geboden aan eredivisionist NEC verscheen de 0-1 ruststand zo’n tien minuten voor rust op het scorebord. Het werd uiteindelijk 0-3.

,,Het was jammer dat zij al vrij snel in de tweede helft de 0-2 scoorden. Toen hadden we het even moeilijk. In de slotfase hebben we met vier aanvallers geprobeerd nog iets terug te doen. Helaas viel ook de derde treffer aan de andere kant. Toch heb ik de jongens zojuist gecomplimenteerd met wat ze vanavond hebben laten zien’’, vertelde een trotse Dogan Corneille in de nababbel.

Angst en ontzag voor de Nijmegenaren had Noordwijk vanaf de aftrap bepaald niet. Nadat Nijmegenaar Foor al snel een fraaie kopkans had laten liggen was het balbezit dan wel het meest voor de gasten, Noordwijk viel met verzorgd voetbal aan waar mogelijk. Dat leverde na een uitstekende actie op de linkervleugel van Sander Bosma de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe op voor spits Marios Lomis. Die kwam van dichtbij een teenlengte tekort om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Doeltreffendheid

NEC begreep dat er meer nodig was om zich deze avond te ontdoen van Noordwijk. Het zette de gastheren vast op eigen helft waarna het verzet na tien minuten brak. Todd Kane leverde een voorzet af, die van dichtbij door Christian Santos tot de 0-1 werd gepromoveerd. Nadat Joey Sleegers op slag van rust vrij voor Amezrine was gestuit hoopte Dogan Corneille na de pauze alsnog voor een stunt te kunnen zorgen.

,,Je weet dat het dan moeilijk wordt, maar gezien het spelbeeld was ik tevreden. Toen de 2-0 al snel na rust viel weet je dat het moeilijk wordt. Het zijn altijd de details die het verschil bepalen en dit keer was het de doeltreffendheid. Daar hoeven we ons echter niet voor te schamen. NEC liet gewoon zien dat het op dat onderdeel effectiever is dan wij’’, draaide Corneille de film nog eens terug.

Kunnen we verder mee

Noordwijk had even nodig om zich te herpakken. Wat volgde was een langdurige periode van Nijmeegs balbezit. Noordwijk kon in die fase niets anders dan proberen de dadendrang van de tegenstander te ontregelen. Naarmate de slotfase naderde richtte Noordwijk zich weer op. Met Denzel James, terug van weggeweest voor middenvelder Maurits Splinter en later nog Emiel Wendt voor verdediger Martijn le Congé probeerde de thuisploeg de eretreffer te forceren.

,,Met James erbij gokt ik op zijn snelheid, NEC had hem niet kunnen scouten en dat leverde via hem binnen de kortste keren zelfs twee mogelijkheden op. We hebben gestreden voor wat we waard zijn. Dat geeft een goed gevoel en ik denk dat het publiek zich goed vermaakt heeft. De ploeg heeft gespeeld op een manier zoals ik het graag zie. Hier kunnen we mee verder”. Dat NEC op de counter in de voorlaatste minuut na een fraaie steekpass van Navarone Foor via invaller Rayhi op de counter naar 0-3 wegliep was alleen jammer vond Corneille. ,, Met 0-2 verliezen staat toch net iets leuker”

Noordwijk –NEC 0-3 (0-1). 35. Christian Santos 0-1, 55. Marcel Ritzmaier 0-2, 88. Mohammed Rayhi 0-3.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé (83. Wendt), Veerman, Bosma, Hoogerwaard, Goncalves, Dorothea, Splinter (75. James), Lomis, Van Duijn.

Foto: Ron van der Linden

Tekst: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude