Noordwijk heeft voor een grote verrassing gezorgd door Quick Boys in eigen huis met 1-0 te kloppen. Invaller Mike van Zanten kroonde zich in extremis tot matchwinner.

Quick Boys gold na de 4-0 zege op Ter Leede op voorhand als de  favoriet. Noordwijk was de competitie met een gelijkspel begonnen tegen RVVH. Toch konden de Noordwijkers buigen op goede statistieken tegen Quick Boys. De laatste onderlinge ontmoeting, in mei 2011, werd ook gewonnen. Destijds betrof het een beslissingsduel om de titel in de Hoofdklasse A.

De eerste helft viel qua amusementswaarde nog het beste te typeren als ‘niet best’. De thuisploeg speelde in een te laag tempo om het de bezoekers moeilijk te maken. Noordwijk-trainer Oscar Alkemade had daarbij zijn huiswerk goed gedaan. De buitenspelers van de thuisploeg, Jaap van Duijn en Philippe den Hartog, werden vakkundig aan banden gelegd door Raymond Manuputty en Sander Bosma.

De gasten kwamen er zo nu en dan voetballend goed uit, maar echt gevaar stichtten zat er niet in. De beide keepers Martijn de Zwart en Mustafa Amezrine hoefden niet één keer handelend op te treden.

Druk

Na rust zette Quick Boys aan en ging het op jacht naar een treffer. Het begon beter te voetballen en Noordwijk werd langzaam maar zeker achteruit gedrukt. Twee keer moest Amezrine zich strekken op schoten van Van Duijn. De beste kans was voor invaller Jeroen Ketting, maar hij zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Diederick Hoogerwaard.

En net toen iedereen zich op Nieuw Zuid had verzoend met een gelijkspel viel de treffer aan de andere kant. Van Duijn leed halverwege de vijandelijke helft balverlies. Alles en iedereen van Quick Boys stond voor de bal, waardoor Bosma met een splijtende pass Van Zanten (zie foto) kon wegsturen. De vleugelspits was stukken sneller dan z’n bewakers en rondde koelbloedig af: 0-1. De gastheren kregen via Thom de Vries nog een kans op de gelijkmaker, maar de jongeling twijfelde te lang.

Verdonkschot

Ted Verdonkschot wilde zijn spelers niet al te veel verwijten. ,,In de eerste helft speelden we in een te laag tempo. Na de rust pakten we het goed op. Je weet dat je tegen Noordwijk niet veel kansen krijgt. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Hij wilde niet goed vallen. Dat je hem door een oplettendheid nog tegen krijgt is heel zuur.”

Noordwijk-trainer Oscar Alkemade vond de zege verdiend. ,,We hebben het Quick Boyd zo moeilijk mogelijk proberen te maken. We hebben het spel proberen te ontregelen en daar zijn we aardig in geslaagd. De verdediging stond als een huis. We hebben weinig weggegeven. De spelers hebben keihard voor elkaar geknokt. Hier kunnen we op verder bouwen.”

Morgen volgt op deze site nog een artikel met uitgebreide(re) reacties van Stefan Mertens, Ted Verdonkschot en Oscar Alkemade. 

[youtube id=”6Z1Kwg08zAM?list=UUZmHS36CSpU1JsCbe1jySPw” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”PeoacsveXTY” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)