Noordwijk spoelde vier competitienederlagen op rij in eigen huis weg met een dikverdiende 3-0 zege op SHO. Voor de roodwitten moet deze overwinning het opstapje worden naar betere tijden. ,,De flow is weer terug”, stelde aanvoerder  Stefano Gonçalves. 

Het was voor Noordwijk-trainer Dogan Corneille vooral zaak dat zijn ploeg de bekerwinst van een week eerder op FC Rijnvogels een goed vervolg zou geven. Corneille kon redelijk tevreden zijn. Dat het de thuisploeg voor de rust nog wat stroef afging, werd na afloop voor lief genomen in het roodwitte kamp.

Zeer welkom was de 1-0 die in de blessuretijd van de eerste helft viel. Diederick Hoogerwaard leverde een voorzet af die voor de voeten van Emiel Wendt plofte, waarna de spits van dichtbij succesvol uithaalde (1-0). ,,Dat was precies het zetje dat we nodig hadden. Voor de rust gaven we weinig tot niets weg, maar verzuimden we wel om al eerder op voorsprong te komen”, wist Gonçalves.

Verzorgd voetbal

Volgens de captain was het in het eerste bedrijf nog even zoeken voor zijn ploeg. ,,Ons uitgangspunt was om weer terug te keren naar de basis. Simpel voetballen met verzorgd opbouwend voetbal. We kozen duidelijk voor de voetballende oplossing. Daarbij kwamen we een aantal keren goed door, maar een beslissende pass zat er toen steeds net niet in. De 1-0 viel gelukkig op een gunstig moment en dat zorgde ervoor dat we na de pauze een stuk gemakkelijker gingen voetballen.”

SHO werd voor de pauze, op enkele doelschoppen na, nauwelijks gevaarlijk. Bovendien ontsnapten de bezoekers toen Rob Overvliet van dichtbij mocht aanleggen, maar op goalie Brian de Vaal stuitte. SHO leek de eerste helft schadevrij door te komen, totdat Wendt toch nog toesloeg.

Beste periode

In het eerste gedeelte van de tweede helft beleefde Noordwijk zijn beste periode. SHO kwam er niet meer aan te pas en het wachten was op de tweede treffer. Die kwam er uiteindelijk na 70 minuten. Na een dubbele combinatie tussen smaakmaker Denzel James en Gonçalves, gevolgd door een listig overstapje van laatstgenoemde, rolde het leer voor de voeten van Maurits Splinter. De middenvelder vond vanaf zestien meter de verre hoek (2-0). Daarmee was het verzet van SHO definitief gebroken, waarna Splinter de rappe James nog geen vijf minuten later vond en ook de 3-0 een feit was.

Gonçalves: ,,Daarna was het een kwestie van uitspelen. Dat leverde geen problemen op, zeker toen SHO na een tweede gele kaart ook nog eens met tien man kwam te staan. Dit duel moet voor ons een opstapje naar meer zijn. We willen meedoen in de derde periode en zitten nog in de beker. Er valt dit seizoen nog voldoende voor ons te winnen. We willen dit seizoen goed afmaken. De kwaliteit daarvoor is aanwezig. De flow is weer terug bij ons.’

Dat laatste kan Noordwijk zaterdag bewijzen in Vlaardingen als nummer vijf van de ranglijst, Zwaluwen de volgende tegenstander is.

Noordwijk – SHO 3-0 (1-0). 45+2. Wendt 1-0, 70. Splinter 2-0, 75. James 3-0

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Mols, Overvliet, Bosma, Hoogerwaard, Goncalves (76. Mertens), Splinter, Brouwer, Wendt (86. Faouzi), James

Foto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen