Noordwijk heeft zaterdag voor een stunt gezorgd. De Noordwijkers klopten op Sportpark Duinwetering de nog foutloze koploper HHC Hardenberg met 1-0. FC Lisse pakte een punt bij Jong Almere City, terwijl Rijnsburgse Boys verloor bij De Treffers.

Vooraf was bij Noordwijk – HHC duidelijk dat er in ieder geval één reeks zou eindigen. De Noordwijkers hadden vijfmaal gelijkgespeeld en de Hardenbergers vijf keer gewonnen. Uiteindelijk liep HHC zijn eerste averij op en boekte Noordwijk zijn eerste seizoenszege.

Halverwege was het 0-0, maar had Noordwijk al zijn momenten gehad. Al vlot werd de paal geraakt en een goal van Emiel Wendt werd afgekeurd. HHC kreeg een kopkans via Pascal Mulder. In de tweede helft waren er momenten over en weer, maar was het Noordwijk dat na 68 minuten toesloeg via Lucas Coopmans: 1-0. Het was voor HHC pas de eerste tegentreffer van dit seizoen.

In alle vijf de voorgaande wedstrijden gaf Noordwijk een voorsprong uit handen, maar dat gebeurde nu niet. Met acht punten uit zes duels is de ploeg van Kees Zethof nu de huidige nummer negen en als enige nog ongeslagen dit seizoen.

Achterstand weggewerkt in Lisse
FC Lisse stelde zijn tweede punt van het seizoen veilig. In Almere werd het 1-1. Voor de Lissenaren maakte Björn Mussche twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker.

De ploeg van Richard van Heulen boekte midweeks de eerste zege van het seizoen door in de KNVB Beker Blauw Geel ’38 met 1-0 te verslaan. Met iets meer vertrouwen in de tank reisde FC Lisse af naar Flevoland. De eerste helft gebeurde er niet al teveel.

Kort na rust nam de thuisploeg de leiding via Sisqo Lever: 1-0. Koud in het veld zorgde Mussche ruim 25 minuten later voor de 1-1. De verdediger was twee minuten voor zijn goal binnen de lijnen gekomen.

Desastreuze start
Rijnsburgse Boys kwam een desastreuze start in Groesbeek niet te boven en verloor met 2-0 bij De Treffers. De eindstand was al na zeven minuten bepaald. Gavin Vlijter opende de score, waarna Willem den Dekker de marge verdubbelde vanaf de penaltystip. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zodoende leed Rijnsburgse Boys zijn tweede nederlaag op rij en de derde van het seizoen.

Noordwijk – HHC Hardenberg 1-0 (0-0)
Goal: Lucas Coopmans

Jong Almere City – FC Lisse 1-1 (0-0)
Goal: Björn Mussche

De Treffers – Rijnsburgse Boys 2-0 (2-0)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys verslaat rivaal Katwijk voor het eerst in dertien jaar

POPULAIRE BERICHTEN