Noordwijk heeft zaterdag zijn derde competitiezege van het seizoen geboekt. In Werkendam werd een achterstand weggepoetst en uiteindelijk met 1-3 gewonnen bij Kozakken Boys. Rijnsburgse Boys speelde wederom met 1-1 gelijk, ditmaal tegen AFC.

Noordwijk kwam halverwege de eerste helft op achterstand door een goal van Lowie van Zundert, maar bracht in de 41e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Emiel Wendt werkte een voorzet van Lucas Coopmans binnen: 1-1.

De ploeg van Kees Zethof maakte in de tweede helft jacht op de 1-2. Die bleef aanvankelijk nog uit, maar volgde in minuut 68 alsnog. Na opnieuw een assist van Coopmans was Jesper de Vré de gevierde man. De beslissing volgde een klein kwartier later toen Dirk Draijer uit een corner de 1-3 binnenknikte.

Opnieuw een 1-1-remise voor Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys kwam vorige week goed voor de dag tegen Quick Boys en koesterde de hoop dat in de derby de weg richting betere tijden was ingezet. Tegen AFC kwam er opnieuw een 1-1-remise uit de bus. “Ik denk wel een wedstrijd die in balans was”, zei Dani van der Moot na afloop.

Halverwege was het nog 0-0, maar waren de beste kansen voor Rijnsburgse Boys geweest. In de tweede helft kwam AFC op 0-1. Raily Ignacio deed de club waar hij jarenlang veel voor scoorde pijn met zijn goal in de 52e minuut. De Rijnsburgers hadden een snel antwoord in huis en kwamen binnen twee minuten langszij via Roderick Gielisse: 1-1.

Kozakken Boys – Noordwijk 1-3 (1-1)
Goals: Emiel Wendt, Jesper de Vré, Dirk Draaijer

Rijnsburgse Boys – AFC 1-1 (0-0)
Goal: Roderick Gielisse

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Aanvallende middenvelder na maanden eindelijk speelgerechtigd voor Noordwijk
Beluister ook: VIDB Café aflevering 6: Op bezoek bij Sander de Brito Roque

POPULAIRE BERICHTEN