bierkorier

De uitwedstrijd bij TEC, dat moest een foutje zijn van VVSB. In Tiel werd er met 2-1 verloren, waar de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 1-8 naar huis had moeten gaan. Althans dat vonden de paarsgelen zelf. In Noordwijkerhout moest dat worden rechtgezet. Als een ware windhoos trok VVSB dat gevoel in 45 minuten recht. VVSB raasde over het veld, liet TEC verbouwereerd achter. Maar de storm luwde na de rust. Van een 2-0 voorsprong na de eerste helft, was ineens niks meer over. De gasten uit Tiel trokken de stand recht: 2-2. Weer had VVSB zich laten ringeloren door TEC.

De spelersbus van de voetbalclub uit Tiel had op de weg naar Noordwijkerhout een ongeluk gekregen. Gelukkig voor alle betrokkenen raakte er niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk. Of het ook een deuk in het zelfvertrouwen van TEC zorgde zal niemand weten, maar VVSB trok de riemen gelijk strak aan. In een eerste helft waarin VVSB één van de beste 45 minuten speelde van het seizoen trok er een paarsgele tornado over het veld. Aan de hand van een subliem spelende Giovially Serbony moest het smetje van de uitwedstrijd in Tiel worden weggespoeld. Na het eerste schot van TEC-aanvaller De Windt, was het enkel VVSB dat kansen liet noteren. Al na zeven minuten kwam VVSB op 1-0 door een eigen doelpunt van Ibrahim Aliskan.

Vlot daarna tekende Serbony al voor de 2-0 nadat de opkomende linksback Jelmer Vijlbrief de bal goed voor trok en Serbony een niet te missen kans gaf. De spits van VVSB noemde de duels die hij aangaat met verdedigers onlangs nog ware veldslagen. Als een kolonel was Serbony de soldaten van TEC elke keer de baas. De spits verloor amper een duel, maar stond na afloop dus wel met lege handen. Want het 2-2 gelijke spel voelde in Noordwijkerhout aan als een verlies. ,,Dankjewel voor de complimenten, maar we doen het als team. We winnen en verliezen als team of pakken een puntje als team. Dit voelt echt als een domper”, vertelde de zichtbaar teleurgestelde aanvalsleider. ,,We konden goede zaken doen. In de eerste helft zijn we heer en meester, scoren twee goals waar we er zelf nog meer hadden kunnen maken.”

Tino Stulen

Buiten de goal van Serbony waren ook de beide vleugelaanvallers op dreef. Maikey Parami en Tommy Bekooij waaiden lichtvoetig over het veld maar trokken hun acties misschien net te lang door. Middenvelder Frans van Niel had vlak voor rust met een sublieme voetbeweging ook nog de 3-0 op z’n schoen, maar de doelman van TEC ranselde de bal nog uit de kruising. Na rust zwakte de windkracht zeven af bij VVSB en kwam TEC langszij via – al dan niet buitenspel – Kurtly de Windt en Nehemia Sanaky, die uit een corner de gelijkmaker binnen kopte. Serbony kreeg in de absolute slotfase nog de kans op de 3-2 toen hij oog in oog met de TEC-doelman Van der Sman kwam, maar de goalie dreef Serbony goed naar buiten, waardoor de hoek te moeilijk werd voor de aanvaller.

Bij VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic kwam het stoom uit zijn oren. De middenvelder voelde dat er meer in had gezeten tegen de nummer vier van de Topklasse. Bij winst had VVSB een gooi gedaan naar de titel. Nu is het woord kampioenschap weer verboden in Noordwijkerhout. ,,Als je zo’n eerste helft speelt en zoveel kansen creëert, dan is 2-0 te weinig bij rust. Dat zie je, want het wordt 2-2 en daar baal ik echt als een stekker van.” VVSB leek toch gewaarschuwd voor TEC na die desastreus verlopen uitwedstrijd in Tiel. ,,Ja, eigenlijk hadden we het moeten weten. We zeiden het ook in de rust tegen elkaar. ‘Jongens we spelen wel goed, alleen we hebben pas één helft gespeeld, die energie moeten we ook in de tweede helft leggen’. Maar de eerste 20 minuten van de tweede helft zijn niet goed genoeg en krijgen we twee goals tegen. Blijkbaar hebben we er toch niet van geleerd.”

De Kuip
De middenvelder van VVSB had nog wel een goed woord over voor zijn collega in de spits. ,,Die was vandaag ijzersterk. Hij had constant een man in zijn rug en die kwam er totaal niet aan te pas. Het was echt genieten van Gio. Jammer dat hij er niet nog een paar kon maken, want hij speelde echt, echt ijzersterk.” Met de 2-2 is het VVSB nog even afwachten wat de concurrenten gaan doen, maar dat zullen de VVSB’ers doen in de bus naar De Kuip. De ploeg is op uitnodiging van de nationale voetbalbond aanwezig bij de KNVB-bekerfinale. Jozic: ,,We hebben alles nog in eigen hand, dus we zullen het zelf moeten gaan doen. Ik ga morgen wel proberen te genieten hoor in Rotterdam, dat komt wel goed. Eerst even op teletekst kijken in de bus, maar daarna genieten in het stadion, dat hebben we wel verdiend”, kan de aanvoerder van VVSB toch nog met een kleine glimlach vertellen.

VVSB – TEC 2-2 (2-0). 6. Aliskan (e.d.) 1-0, 36. Serbony 2-0, 48. De Windt 2-1, 59. Sanaky 2-2.

VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger (62. Zigo Tichem), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony, Bekooij (82. Tavilla).