In en tegen Hoek zette Noordwijk na een schitterend seizoen de kroon op het werk. Daar waar de zenuwen in een kampioenswedstrijd vaak de boventoon voeren, liet Noordwijk vanaf de aftrap zien waarvoor het naar Hoek was gekomen: de titel in de Derde Divisie. Geruggensteund door een snelle 0-2 voorsprong bepaalde de Zethof-formatie het verloop van het duel. Direct na de 2-2 halverwege het tweede bedrijf antwoordde de kampioen per omgaande met de definitieve knock-out. Het restant aan speeltijd was hierna één lange aanloop naar het kampioensfeest dat direct na het laatste fluitsignaal losbarstte.

Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Noordwijk de volle winst tegen Hoek zomaar even zou opeisen, althans als het aan Hoek lag. ,,De KNVB bezorgde deze week een bord van negen meter bij ons waar de kampioen van de Derde Divisie zaterdag met de schaal in handen achter mag poseren. Noordwijk mag van mij kampioen worden en Quick Boys achter zich houden. Maar dan wel volgende week tegen Eemdijk en niet tegen ons”, zo liet Hoek middenvelder Jonathan Constansia in de aanloop naar deze wedstrijd optekenen.

,,Zij vierden die zege als een kampioenschap, maar het echte kampioensfeest is toch echt hier.”

Noordwijk bleek er echter niet van onder de indruk. Van kampioenstress viel bitter weinig te merken aan rood-witte zijde. ,,We weten precies wat we als spelers aan elkaar hebben. Dat hebben we al het hele jaar laten zien. Op trainingen gaat het er vaak keihard aan toe. Op zaterdagmiddag zijn we op het moment dat we de kleedkamer binnenkomen gewoon vrienden. Dat is de sleutel van ons succes,” aldus Noordwijk-captain Emiel Wendt.

,,Hier hebben we met elkaar een jaar lang keihard voor gewerkt en dan is het geweldig om op deze manier kampioen te worden. Winnend de titel pakken is het allermooiste”, vervolgde de dolgelukkige Wendt na afloop. ,,Na het verlies op Nieuw Zuid van vier weken terug dachten velen dat we het nog even spannend hadden gemaakt, maar dat is slechts schijn gebleken. Zij vierden die zege als een kampioenschap, maar het echte kampioensfeest is toch echt hier.”

Rake woorden van de Noordwijk-captain die zijn ploeg flitsend uit de startblokken zag komen. Nadat Sabir Achefay al heel snel een goal wegens buitenspel geannuleerd zag worden, zette dezelfde speler zijn ploeg na 20 minuten me teen rake trap in de verre hoek alsnog op een 0-1 voorsprong. Om enkele minuten later na een fraaie actie van buiten de zestien met een fantastische uithaal die marge eigenhandig te verdubbelen.

Even in de problemen
Hoek wenste zich daar niet zomaar bij neer te leggen, maar had wel een strafschop nodig om zich terug in de wedstrijd te voetballen. Brayen Bröcker tikte zijn directe tegenstander binnen de zestien lichtjes aan, waarna Kyle Doeburg vanaf elfmeter onberispelijk raak schoot. Geholpen door die treffer zette de thuisploeg aan en dat leverde zowaar twee uitstekende mogelijkheden op. Noordwijk behield echter haar voorsprong en had vervolgens weer het beste van het spel.

Met de 1-2 op zak keerde Noordwijk in de Hoekse catacomben terug, waar de 1-0 achterstand van Quick Boys halverwege nog als een extra bonus bovenop kwam. Na de thee van hetzelfde laken een pak. Hoek bleef fel tegengas geven, maar slaagde er niet in om de rood-witte muur te slechten, terwijl Noordwijk in de omschakeling eveneens dreigend was. De open wedstrijd die deze ontmoeting vanaf de aftrap was geweest kreeg daardoor een passend vervolg. Maar juist op het moment dat Hoek zich als periodekampioen meer en meer op de naderende play-offs leek te gaan richten lag de 2-2 achter Roy Rondeltap toen Karim Bannani een afgepaste voorzet op fraaie wijze tot de 2-2 verhief.

“Het hele seizoen aan kop staan vertelt alles. En eigenlijk kan je daar vorig seizoen nog bij optellen.”

De Hoekse feestvreugde was echter van korte duur. Hoek dat de poort achterin wijd open zette in een poging de volle buit alsnog te incasseren was een geslagen ploeg toen Wendt van dichtbij de 2-3 kon binnenlopen. Klus geklaard, temeer omdat op dat moment de 4-1 achterstand van Quick Boys bij ODIN’59 het laatste restje spanning wegnam. ,,Ja, dat kregen we in het veld wel mee van onze supporters, maar we wilden het vandaag toch vooral op eigen kracht doen. Dat is gelukt en maakt het feest nog veel groter”, aldus de maker van de winnende treffer.

Massale hospartij op het Hoekse kunstgras
Noordwijk was vervolgens nog barmhartig voor de gastheren door op de counter enkele goede mogelijkheden om zeep te helpen. Hoek probeerde het aan de overzijde nog wel maar slaagde niet in haar opzet om langszij te komen. Waarna het laatste fluitsignaal de aanzet bleek tot een massale hospartij op het Hoekse kunstgras.

Kees Zethof, die ruim na afloop zijn nog altijd feestvierende discipelen van een afstandje rustig gadesloeg, kon een kleine kritische noot tussen alle felicitaties door niet onderdrukken. ,,We geven die fraaie voorsprong eigenlijk onnodig weg en helpen ze weer in de wedstrijd. Er waren een paar perioden in de wedstrijd bij waarin we niet brachten wat moest. Voor de rest hebben we gedaan waarvoor we kwamen. Het hele seizoen aan kop staan vertelt alles. En eigenlijk kan je daar vorig seizoen nog bij optellen. Als je dat doet, staan we volgende week precies 64 wedstrijden bovenaan”.

Waarna Zethof zag dat het goed was en nog maar eens genoot van de feestelijke taferelen die zich op het veld nog altijd afspeelden.

Foto’s: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)