De Tweede Divisie hervat als eerste na de winterstop zijn competitie. Voor een aantal spelers van Rijnsburgse Boys staat er een speelronde voordat we op de helft zitten, een pikante ontmoeting op de rol. De Uien nemen het op tegen Koninklijke HFC, waar ook Carlos Opoku jaren speelde. Hij verdedigt zaterdag echter de kleuren van de tegenstander.

,,Ja, dat is best wel gek”, zegt de boomlange verdediger. ,,Ik heb er jaren gespeeld. Met veel plezier ook. Ben er lang aanvoerder geweest, heb er mooie dingen meegemaakt en vrienden aan overgehouden.”

Opoku groeide in Haarlem uit tot een van de beste en meest scorende verdedigers uit het amateurvoetbal. Hij had echter op 31-jarige leeftijd nog graag de wens om op zaterdag te voetballen. ,,Ik spreek Jeffrey Sam-Sin nog wekelijks. Tom Boks ook vaak. En nog wel wat jongens.”

,,Plezier maken stond op één en dat is goed gelukt.”

De boomlange verdediger verlengde pas recent z’n contract. ,,Ik wilde alleen eerst met de nieuwe trainer praten. Dat vond ik wel belangrijk. Als een van de ervaren jongens heb ik wel een bepaald idee hoe dingen nog beter kunnen. Daar heb ik over gesproken. Verder eigenlijk niets dan tevredenheid. Alles is prima geregeld, en we strijden bovenin mee.”

Trainingskamp
Opoku speelt, weliswaar de laatste paar maanden op het middenveld, alles onder Pieter Mulders, die ook van HFC overkwam evenals Hidde Prijs en ook Donny Verdam. Die laatstgenoemde is alweer vertrokken. ,,Ik heb het goed naar m’n zin. Ik ben prima opgevangen en de groep zit prima in elkaar. Een goede mix qua karakters. Dat was ook weer op trainingskamp het geval. Plezier maken stond op één en dat is goed gelukt. Natuurlijk, speel ik het liefste centraal achterin. Ik denk dat ik daar het team nog beter van dienst kan zijn, maar we winnen en dan is er geen reden voor verandering.”


,,Als ik eerlijk ben, moeten we niet naar Katwijk kijken. Die staan acht punten los. De ploegen onder ons staan veel dichterbij.”

Carlos Opoku


En dat is niet zo gek. Rijnsburg staat tweede, op acht punten van koploper Katwijk en won de laatste vijf duels op rij. Wat is er op het trainingskamp afgesproken als het over een doelstelling ging? ,,We willen zo hoog mogelijk eindigen. Als ik eerlijk ben, moeten we niet naar Katwijk kijken. Die staan acht punten los. De ploegen onder ons staan veel dichterbij. Laten we die proberen onder ons te houden. Ik heb al eerder gezegd dat top-5 zeker moet kunnen. Dat vind ik nog steeds.”

Counter
Dan moet er wel worden gewonnen van HFC. Die ploeg staat keurig zesde. Vorig seizoen ontsnapte de ploeg net aan degradatie, maar kwam het sterk opzetten na de winterstop. Is HFC in die paar maanden opeens een andere ploeg geworden? ,,Nee, dat denk ik niet. We konden een tegenstander prima laten komen en dan op de counter toeslaan. Dat kunnen ze nog steeds. Met Kevin Sterling en Gertjan Tamerus hebben ze voorin spelers van de buitencategorie.”

,,Ook wij moesten even wennen. Dat hadden we met HFC vorig seizoen ook.”

,,Ik heb ze dit seizoen nog niet zien spelen. Ik heb wel samenvattingen gezien. Het was altijd lastig spelen tegen ons. Dat zal nu niet anders zijn. We moeten op onze hoede zijn. Ze zijn gegroeid en staan zesde. Eigenlijk wat wij aan het begin van dit seizoen hadden. Ook wij moesten even wennen. Dat hadden we met HFC vorig seizoen ook.”

,,Deze competitie is sterk. Waar wij met Rijnsburg nu mee te maken gaan krijgen is dat tegenstanders zich anders gaan instellen op ons, omdat wij de nummer twee zijn. Dat is weer iets nieuws en dat wordt voor ons de grootste uitdaging.”

Foto: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC