Noordwijk dendert door. Wat bekerhouder Vitesse onlangs tegen Swift niet lukte in 120 minuten bekervoetbal, ging Noordwijk zaterdagmiddag heel wat beter af. Een kwartet doelpunten tegen de tot dit duel ongeslagen Amsterdamse formatie leverde een ruime 4-0 zege op.

Terug in de kleedkamer bleken de overige uitslagen deze middag ook nog eens in rood-wit voordeel te zijn uitgevallen. Euforische toestanden leverde dit echter niet op. Nuchterheid, het handelsmerk van trainer Kees Zethof, is inmiddels overgedragen op zijn spelersgroep. ‘Lekker op dezelfde voet verder gaan’, is momenteel het veelgehoorde devies op Sportpark Duinwetering.

Na een galavoorstelling van 45 minuten, voorafgegaan door een indrukwekkende minuutstilte wegens het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, keerde Noordwijk halverwege het duel tegen Swift terug in de kleedkamer met een comfortabele 3-0 voorsprong op zak. Met nog iets meer precisie had het ook 5-0 kunnen staan.

Veel makkelijker dan vooraf gedacht werden de bezoekers, met bij tijd en wijle uitstekend voetbal, dronken gespeeld. Geconcentreerd en controlerend voetballend werd het tweede bedrijf op de winderige Duinwetering een formaliteit. Swift werd wegens een tweede gele kaart voor Max van Wakeren al snel tot tien man gereduceerd, waarna alleen nog clubtopscorer Tjeerd Westdijk, zijn intussen traditionele goaltje meepikte. Zie daar het duel in een notendop, waarbij goalie Mustafa Amezrine met nog een kwartier te gaan de aanvoerdersband kreeg uitgereikt toen captain Martijn le Congé werd gewisseld voor Jeroen Borsboom.

Nekslag
Amezrine: ,,Een mooie middag waarin we de punten thuis hielden en opnieuw geen tegengoal incasseerden. Dat voelt heel lekker aan. Vandaag hebben we weliswaar twee verschillende helften gespeeld, maar bleven we dit keer wel de baas op het veld. Tegen Ter Leede zakten we na rust ver weg na een uitstekende eerste helft. We boeken dus nog steeds vooruitgang. Deze uitslag is dan ook niet overdreven. Integendeel, het was gewoon dik verdiend.”

,,Wat voor mij echter vaststaat is dat de nieuwe trainer meer haalt uit bepaalde spelers.”

De dit seizoen volledig opgebloeide Westdijk had voor de  1-0 de openingstreffer al tweemaal op zijn schoen, voordat de razendsnelle Denzel James het goede voorbeeld gaf door doelman Anthony van den Eerenbeemt na een lange run met een lage schuiver het nakijken te geven.  De reservekeeper van Swift, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Bogdan Constantin (ex-Ter Leede) verving, was na ruim een halfuur opnieuw kansloos.

Raymond Manuputty was op aangeven van Westdijk dichtbij de 2-0, waarna James in de rebound alsnog raakschoot. Voor Swift bleek die goal uiteindelijk de nekslag. Na aarzelend verdedigend ingrijpen bij een Noordwijkse hoekschop zorgde verdediger Rob Overvliet van dichtbij voor het laatste tikje: 3-0.

Positief effect 
Het gemak waarmee Swift onder de voet werd gelopen had Amezrine danig verbaasd. De goalie zelf werd zaterdagmiddag nauwelijks op de proef gesteld, terwijl er vier goals aan het seizoentotaal werden toegevoegd.

,,Vanaf nu is het de kunst om dit  elke week op te brengen als team. Iedereen bij ons is gretig, dat zag je aan het spel en de goals vanmiddag. Bovendien hebben we veel spelers die kunnen scoren omdat we voorin snelheid en kracht combineren. Verder wil iedereen voor elkaar werken.”

,,Dat heeft een positief effect op de hele groep. En dat is weer mede bepalend voor het succes tot nu toe.”

,,We zijn daarbij een stuk stabieler geworden en kunnen, als het moet, ook zakelijk spelen. Allemaal duidelijke pluspunten”, somde de interim-aanvoerder op. ,,Onze trainer zit er echt bovenop. We moeten ons dus vooral blijven concentreren op het spelletje.”

Vooruitkijken wil Amezrine niet. Hoogstens naar de wedstrijd van volgende week. Alle andere bespiegelingen in die richting hebben volgens hem op dit moment geen zin. ,,Daar is het na zes wedstrijden nog veel te vroeg voor. Dit moeten we gewoon vast zien te houden en dan is de hamvraag natuurlijk hoe we met een  tegenslag omgaan.”

,,In het voetbal weet je dat je daar ook een keer mee te maken krijgt. Wat voor mij echter vaststaat is dat de nieuwe trainer (Zethof, red.) meer haalt uit bepaalde spelers. Dat heeft een positief effect op de hele groep. En dat is weer mede bepalend voor het succes tot nu toe.”

Noordwijk – Swift  4-0  (3–0). 11. James 1-0, 35. James 2-0, 40. Overvliet 3-0, 76. Westdijk 4-0

Bijzonderheden: 48. Van Wakeren (Swift) rood (2x geel)

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Van der Neut, Overvliet, Bröcker, Le Congé (74. Borsboom), Reynaers (69. A. Wendt), E. Wendt, Manuputty, Westdijk (78. Michel), James

Archieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen