De Bollenstreek bruist van de ondernemers. Het klimaat is er dan ook naar; grote steden op steenworp afstand, een internationale luchthaven in de buurt. Met de zee als buurman en vruchtbare grond voor de bloementeelt als beste vriend, is de Bollenstreek een regio bij uitstek om te floreren als bedrijf.

Al jaren vormen de ondernemers uit de Bollenstreek de motor van onze voetbalclubs. Deze verenigingen kunnen niet zonder hun businessclubs. Het zijn hun sponsoren die het voetbal op elk niveau in de streek mogelijk maken. Met de gedachte van ‘zaterdag is de mooiste dag van de week’ dragen zij bij aan het plezier van duizenden mensen, die tijdens het weekend de voetbalvelden aflopen.

Daarnaast dankt de regio de creatieve ondernemers die de economie draaiende houden en zorgen voor een duurzaam economisch klimaat. De Bollenstreek is van alle markten thuis; grote familiebedrijven in de Bloembollensector, vishandelaren, bouwbedrijven en hippe horecagelegenheden.

,,Hoe wil jij als kleine onderneming je plek verdienen in de Bollenstreek”

Een rijke grond om zelf te starten met een onderneming. Maar vaak vergeten we de risico’s, die al deze voetbalsponsoren hebben genomen. Zij zijn ooit met weinig tot niets begonnen. Volledig vertrouwend op dat briljante idee in het hoofd, dat uiteindelijk tot wasdom is gekomen. In welke sector dan ook.

Tijdens de start van jouw bedrijf ben je keihard bezig om alle ballen zelf hoog te houden. Hoe wil jij als kleine onderneming je plek verdienen in de Bollenstreek? Dat kan met elkaar. Als wij met zijn allen willen dat zij dit kunnen blijven doen, kunnen wij best een handje mee helpen. Dit kan bijvoorbeeld door meer lokaal te consumeren of door onze ondernemers kansen te bieden.

Financieren
Deze Bollenstreek-gedachte past goed bij de hedendaagse manieren van financieren, zoals crowdfunding. Kijk eens rond, naar hoeveel lokale ondernemingen er zijn in de Bollenstreek. Groot en klein, zowel met internationale- als lokale markt. Elke onderneming heeft dit ooit moeten bekostigen. Daarbij kan Funding Circle je helpen. Geen gedoe met banken waarbij je een hypotheek of lopende lening nodig hebt om een lening af te sluiten, maar door middel van crowdfunding.

Een betrouwbare verbinding tussen ondernemers en investeerders. Dat is wat onze ondernemers verdienen. Duizenden bedrijven door het hele land hebben op deze manier hun stappen in het ondernemen gezet; van een fietsenwinkel in Almere tot een chocolaterie in Ouderkerk aan den IJssel, van een Surinaams familiebedrijf aan de A13 tot een internationaal verkoper van huisaccessoires uit Breda. Deze gevestigde ondernemingen hebben hun route via Funding Circle al bewandeld. Zou dit ook niet iets zijn, voor onze ondernemende Bollenstreek?

,,Zo kan je weer verder groeien en aanvallend het nieuwe jaar tegemoet gaan.”

Funding Circle is wereldwijd het grootste financieringsplatform voor gevestigde kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2015 is het bedrijf ook werkzaam op de Nederlandse markt. Zo’n 56.000 bedrijven hebben wereldwijd via Funding Circle een financiering ontvangen. De ondernemende lezers, kunnen met behulp van de code ‘vidb10’ nu 10% korting krijgen op de afsluitkosten*. Zo kan je weer verder groeien en aanvallend het nieuwe jaar tegemoet gaan.

*Je ontvangt 10% korting op de afsluitkosten als je voor 21.12.2018 een aanvraag indient voor een zakelijke lening.

Tekst: Maurice van der Meer

Foto: Jeannette Kloet


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen