FC Lisse kan een week lang geen beroep doen op aanwinst Leroy Oehlers. Hij is geselecteerd voor Aruba voor de wedstrijd tegen Bermuda voor de Nations Cup. De back vertrekt op maandag 3 september. De wedstrijd tegen Bermuda staat ingepland voor zondag 9 september. Ook Quick Boys-middenvelder Raymond Baten is opgeroepen.

Oehlers zal sowieso het thuisduel van zijn club tegen Hoek op 8 september aan zich voorbij moet laten gaan. De linkervleugelverdediger is op zaterdag 15 september weer beschikbaar voor de derdedivisionist. Voor de linksback betekent zijn selectie dat hij voor de vijftiende maal wordt opgeroepen voor het Arubaans-elftal.

,,Uiteraard heb ik na goed overleg met FC Lisse besloten om op mijn uitverkiezing in te gaan”, vertelt Oehlers. ,,De club was hier positief over. Voor de Nations Cup spelen we met Aruba vervolgens medio oktober, en november nog tegen respectievelijk Guadeloupe en Montserrat. De laatste interland in deze poule tegen en in Saint Lucia staat in maart 2019 op het programma.”

Gold Cup
De vier poulewedstrijden gelden als kwalificatie voor de CONCACAF Nations League in seizoen 2019–2020. Na de kwalificatiewedstrijden wordt bepaald welke landen er in welke divisie worden ingedeeld van de Nations League.

Het is de eerste keer dat dit toernooi wordt georganiseerd. Dit toernooi dient tevens als kwalificatietoernooi voor de CONCACAF Gold Cup 2019 (equivalent van het EK in Europa red.). Bij de CONCACAF zijn alle FIFA-landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebed aangesloten.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Programma eerste ronde KNVB-beker bekend’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC