OFC trekt zijn zondagteam terug uit de voetbalpiramide. Dat heeft de Noord-Hollandse club via zijn officiële kanalen bekendgemaakt. Zodoende zal OFC volgend seizoen niet in de Derde Divisie uitkomen.

“Wie de media een beetje gevolgd heeft weet dat de laatste seizoenen zwaar zijn geweest voor de spelers, staf, vrijwilligers en het bestuur”, meldt OFC. “Vele factoren hebben er voor gezorgd, dat wij het moeilijke besluit moesten nemen om niet verder te gaan met een ZO1.”

OFC promoveerde vorig seizoen na een bizarre ontknoping tijdens de laatste speelronde als kampioen van de Derde Divisie Zondag naar de Tweede Divisie. Voor het hoogste amateurniveau bleek de club een maatje te klein, maar toch speelde OFC een belangrijke rol in de titelrace. Tijdens zijn laatste thuiswedstrijd hield OFC koploper AFC op 1-1, waardoor Katwijk de koppositie overnam en vervolgens de klus tegen Spakenburg afmaakte.

Komend seizoen is de zaterdatak van OFC het vlaggenschip. Die ploeg is in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Derde Klasse beland. “De tijd zal het leren of er ooit weer een ZO1 komt. Zeg nooit ‘nooit’”, besluit OFC.

Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Quick Boys vindt nieuwe doelman bij dorpsgenoot Katwijk


POPULAIRE BERICHTEN