,,Een off-day, zo mag je het gerust noemen’’, stelde Kagia-middenvelder Jelle Clemens na de 2-1 nederlaag tegen Gouda. De ploeg uit Lisserbroek zette vorige week nog een overtuigende 2-0 overwinning neer op DoCoS, maar wist die lijn niet door te zetten. Clemens: ,,We konden het vandaag jammer genoeg niet opbrengen.’’

Als Gouda op het programma staat voor Kagia, dan weet de selectie wat ze te doen staat. ,,Het maakt niet uit of je thuis of uit tegen ze speelt, dat is altijd lastig. Dat is de laatste jaren wel gebleken’’, gaat de geschiedenisstudent verder. ,,Vergeleken met vorige week lukte vandaag helemaal niets. Het was iedere keer net niet. Er kwam ook nog eens bij dat Guillaume Thissen vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Erg frustrerend. Dat kon er ook nog wel bij.’’

Strafschop

Thissen incasseerde al vroeg in de eerste helft zijn eerste gele kaart. De verdediger haalde een speler van Gouda onderuit in het zestienmetergebied. Een penalty volgde. ,,Daar begon onze pech al een beetje.’’ Ben van der Lans zette de Lisserbroekers nog geen vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Ook via een strafschop. De tweede gele kaart ontving Thissen na een discutabele overtreding.

Met een gelijke stand en tien man de rust ingaan was niet de meest ideale situatie. ,,Ons spel was in de eerste helft al ondermaats. Dan gaat het met een man minder nog moeilijker worden.’’ Gezien de stand was Kagia al voorbereid op een fel Gouda. ,,Zij staan in de degradatiezone. Daar willen ze dus zo snel mogelijk weg. Dat zag je aan hun spel.‘’

Tactiek

Met een spits erbij en een andere tactiek probeerde oefenmeester Wijsman toch nog een puntje te pakken op sportpark “Groenhoven”, maar het mocht niet meer baten. ,,De tweede helft hebben wij misschien één kans gecreëerd. Voor de rest zijn we eigenlijk niet meer bij het doel geweest.’’ Counters waren het wapen van de thuisploeg. De Goudse voorhoede loerde op gaatjes in de defensie van Kagia. Clemens: ,,Als ze het beter hadden uitgespeeld, had het verschil wellicht hoger geweest.’’

Waar het aan ligt dat Kagia zo wisselvallig is weet Clemens zo snel niet te benoemen. ,,Het is moeilijk om daar een labeltje aan te hangen. Als we net zoals vorige week spelen is er niets aan de hand. Maar op de een of andere manier kunnen we dat niet iedere week opbrengen. Wellicht komt dat doordat we een jong team zijn.’’

Gouda – Kagia 2-1 (1-1). 12. Tom van Hoogstraten 1-0 (strafschop), 16. Ben van der Lans 1-1 (strafschop), 62. Hans Vergoed 2-1

Tekst: Danny van den Bosch