SJC komt het komende seizoen uit in de Derde Divisie Zaterdag. De Noordwijkers kregen maandagochtend een bericht van de bond dat ze zijn ingedeeld in de zaterdagversie van de Derde Divisie. De switch naar het zaterdagvoetbal telt in ieder geval voor één jaar. 

SJC gaat z’n thuiswedstrijden op de zaterdag spelen om 18:00 uur. De club zegt dat de velden niet eerder beschikbaar zijn. ,,We gaan nu ook even onze planning omgooien qua trainingsdagen”, laat Patrick van den Berg van ‘Voetbalzaken & TC’ bij SJC weten. ,,We blijven wel gewoon zondag 1. Daarom komen we ook niet in de knoei met zaterdag 1.”

Omdat SJC nu in dezelfde competitie terecht komt als buurman Noordwijk, gaat de geplande oefenwedstrijd tussen die twee teams niet door. FC Lisse en Quick Boys complementeren het viertal regioclubs dat komend seizoen uitkomt in deze competitie.

Overigens maken de gedegradeerde clubs De Dijk en Achilles ’29 ook de switch naar het zaterdagvoetbal. Jong Volendam gaat naar de zondag.

Hoofdklasse A
De KNVB heeft daarnaast de concept-indelingen van alle divisies van de Hoofdklasse en hoger bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Ter Leede en FC Rijnvogels ook komend seizoen in de Hoofdklasse A spelen. Een opvallende nieuwe naam in die Hoofdklasse zijn de beloften van FC Den Bosch. Dat teams speelde vorig seizoen nog in de zondagtak van de Hoofdklasse.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘SJC lijkt over te stappen naar de zaterdag: ,,Alleen officieel is er nog niks bekend”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)