Amper een half uur na de nederlaag vorige week tegen AFC kwam er een eensgezind geluid uit de kleedkamer van VVSB. De wedstrijden tegen JVC Cuijk, TEC en OJC Rosmalen zouden cruciaal zijn,  de laatste drie potten voor de winterstop. Het gaat niet alleen om het goede gevoel bij het kerstdiner, nog belangrijker is het eventuele gat dat met de concurrentie kan worden geslagen. Want in Noordwijkerhout telt maar een ding: een plek bij de eerste zeven.

De 3-1 verliespartij bij AFC en het daarbij behorende matige spel van VVSB moest een incident zijn. Incasseren, accepteren en weer doorgaan. Een serie van drie overwinningen zou VVSB stevig in de top zeven houden. Maar bij de eerste de beste testcase, ging het gelijk fout. De Noordwijkerhouters speelden weer matig en verloren verdiend van de bezoekers uit Cuijk. ,,Het was niet goed en slordig aan de bal”, bekritiseert trainer Van Leeuwen het niveau van zijn ploeg. ,,Het is gewoon niet voldoende. Klaar. We kunnen elkaar op één of andere manier moeilijk vinden in de voeten. Op deze manier laten we te veel punten schieten.”

Symptomatisch aan de slechte wedstrijden van VVSB is de aanvalslinie. Het gevreesde trio van vorig jaar Tavilla-Serbony-Parami is bij lange na nog niet ‘los’. In 14 wedstrijden werd slechts 18 keer het net gevonden en daarbij is middenvelder Frans van Niel de clubtopscoorder. Tavilla en Bekooij doen samen nog aan stuivertje wisselen in de aanval.

Typische 0-0
,,We hebben niet veel gecreëerd vandaag. Daar was het ook de wedstrijd niet naar, dit was een typische 0-0 wedstrijd”, gaat Van Leeuwen verder. ,,Maar als we nu echt nul kansen hadden gecreëerd, hadden we een probleem gehad. Maar vandaag moet Parami er gewoon twee in schieten. En in plaats daarvan scoren zij. Overigens een goed uitgespeelde goal van Zaimi hoor, maar wij staan wel weer lucht te dekken, net zoals vorige week tegen AFC.”

De rechtsbuiten van VVSB kreeg inderdaad twee opgelegde kansen. Twee keer werd hij diep gestuurd en kwam hij een op een te staan met doelman Kanters. Kans één werd op de benen geschoten van de doelman, kans twee ging hoog over. De aanvaller is schuldbewust: ,,Ze hadden er in gemoeten. De eerste bal wil ik door de keeper z’n benen schieten, maar had ik misschien moeten afleggen. De tweede kans moest in de bovenhoek, maar raak ik de bal net verkeerd.” Zo was JVC Cuijk zelfs nog dichter bij de 0-2 dan VVSB bij de gelijkmaker. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van rechtsback Carmelia spatte op de lat uiteen.

De watervlugge Parami beleeft nog geen fantastisch seizoen. ,,Toevallig heb ik het er vanmorgen voor de wedstrijd met Giovially Serbony over gehad. Vorig jaar ging alles er wel en in nu niet. Nu zijn het net weer balletjes tegen de paal, lat of pakt de keeper een bal die hij nooit meer pakt. Het zit tegen. Het enige medicijn is een goal maken. En dat jeukt wel, maar niet tijdens de wedstrijd. Dan baal ik even, maar bikkel ik daarna gewoon door.”

Super belangrijk
Door het verlies van VVSB kruipt Cuijk nu over de Noordwijkerhouters heen. De ploeg van Wilfred van Leeuwen staat nu met 21 punten uit 14 wedstrijden op een zesde plek. FC Lienden en Hercules zijn de directe achtervolgers met evenveel punten. Zelfs de nummer negen en tien, Kon. HFC en TEC volgen op een punt. ,,Daarom zijn de komende twee wedstrijden tegen TEC en OJC Rosmalen superbelangrijk”, erkent Van Leeuwen de importantie van de volgende duels. ,,De enige manier om uit dit dal te komen is door te winnen van TEC. Het scheelt allemaal niet veel in de Topklasse. Iedereen kruipt dichter naar elkaar toe de laatste tijd.”

,,Er moet een beetje olie in de machine hè?”, probeert Parami met beeldspraak het niveau van VVSB te duiden. ,,Weet je wat het is? We moeten wat stabieler worden. Niet de ene keer een 9 scoren en de andere keer een 5. Maar gewoon constant een 7 halen. Er komen nu drie belangrijke duels aan, met Capelle voor de beker erbij. We gaan het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

VVSB – JVC Cuijk 0-1 (0-0). 64. Zaimi 0-1

VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Ruigrok, Jozic (61. Tavilla), Van Niel (80. P. van der Slot), Bekooij, Serbony (80. S. van der Slot), Parami.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)