Teylingen heeft zondagmiddag in eigen huis een ongenadig pak op de broek gehad tegen Oliveo. De gasten uit Pijnacker waanden zich in een kinderspeeltuin en liepen lachend met 1-6 weg uit Sassenheim. De enige treffer aan Teylingen kant werd gemaakt door Mike van der Zon.

,,We beginnen direct al slecht aan de wedstrijd door snel met 0-1 achter te komen via een eigen goal”, treurde centrale verdediger Dennis van den Nouland. ,,Bij de 0-2 staat de organisatie niet goed en de 0-3 is een persoonlijke fout. Voor m’n gevoel moesten we toen nog goed en wel beginnen aan de wedstrijd tegen Oliveo.”

Kinderlijk verdedigen
Gelukkig voor Teylingen zorgde Mike van der Zon kort voor rust ervoor dat er in het tweede bedrijf nog iets op het spel stond. Zijn 1-3 betekende dat de aansluiting was gevonden en de marge terug werd gebracht tot twee. Dat bood de ploeg van trainer Martijn Lagendijk nog enigszins hoop.

,,Zonder beleving en met deze persoonlijke fouten, ga je van helemaal niemand winnen.”

,,Het ontbrak ons de eerste helft aan beleving, durf om te voetballen en agressie om de duels te winnen”, vond Van den Nouland. ,,We kwamen nog best aardig de kleedkamer uit na rust en creëerden een goede kans op 2-3. Helaas viel kort hierna de 1-4 en toen wisten we dat het gedaan was.”

,,De 1-5 en 1-6 die vervolgens nog vielen had met kinderlijk slecht verdedigen te maken. Uiteindelijk konden we concluderen dat we vandaag 15 minuten goed gevoetbald hebben, maar de overige 75 minuten echt schandalig waren van onze kant. Zonder beleving en met deze persoonlijke fouten, ga je van helemaal niemand winnen.”

Mike van der Zon maakte de enige Sassenheimse treffer van de middag

,,We moeten goed in de spiegel kijken en nadenken wat we nu eigenlijk precies willen dit seizoen, want we hebben talent en potentie, maar zonder mentaliteit wordt het niks. Er kwam vandaag ook een speler niet opdagen en dat maakt het met twee wisselspelers op de bank ook niet makkelijker”, zo sprak de captain met niet mis te verstane taal.

Teylingen kon zondag dus maximaal maar twee veldspelers wisselen. Ilias El Ghamarti, een speler die zich twee weken geleden aansloot in Sassenheim, kwam niet opdagen. Nadat contact met hem gezocht werd, vertelde hij vertraging te ondervinden in het verkeer. Uiteindelijk is hij niet meer gespot op het sportpark van Teylingen.

,,We raken niet in paniek.”

Aanstaande zondag speelt de Sassenheimse tweedeklasser bij Wilhelmus in Den Haag. Van den Nouland blijft, zoals een aanvoerder betaamd, ook na de 1-6 nederlaag positief. ,,We raken niet in paniek. Als we uit een ander vaatje tappen, dan kunnen we daar zondag gewoon winnen. We kunnen daar dan laten zien dat we geleerd hebben van de fouten van vandaag.”

Blessure
Wilhelmus heeft overigens pas één wedstrijd gespeeld, de wedstrijd tegen HMSH werd onlangs uitgesteld en zondag op bezoek bij ASC werd de wedstrijd halverwege stilgelegd door een blessure van de arbiter. De enige uitgespeelde wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Concordia.

Teylingen – Oliveo 1-6 (1-3) 8. eigen doelpunt 0-1,  12. Brouwer 0-2, 31. Ruijgrok 0-3, 42. Van der Zon 1-3, 59. Ruijgrok 1-4, 69. Brouwer 1-5, 89. eigen doelpunt 1-6

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Heemskerk, El Kourami, Van der Zon, Hoogkamer (82. Witteman), Dofferhoff, Safi, Witkamp (75. Blonk)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘De ‘cowboys’ doen het vooralsnog voor Hillegom’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)