Dat je niet al te vroeg bij de pakken neer moet zitten, bewijst Van Nispen. De Zilkers doen na twee knappe zeges weer helemaal bovenin mee en kunnen zondag zelfs de koppositie veroveren. Het moet Foreholte, Teylingen en Warmunda hoop bieden. 

Tweedeklasser Teylingen boekte afgelopen zondag een uiterst broodnodige zege, de eerste in ruim een maand tijd en de tweede van het seizoen. Concordia werd op de Roodemolen puntloos naar huis gestuurd: 4-2. Teylingen steeg daardoor van de dertiende naar de elfde plaats en kan bij een nieuwe overwinning richting middenmoot opschuiven. Dat is op voorhand geen gemakkelijke opgave. Meerburg was vorig seizoen in de Derde Klasse nog tweemaal te sterk voor (oude) bekende Teylingen, dat het kampioenschap aan de Zoeterwoudenaren moest laten maar uiteindelijk zelf via de nacompetitie promoveerde. Meerburg is de huidige nummer zeven en kan bij een overwinning worden gepasseerd door de roodzwarten.

Foreholte verzamelde net als Meerburg acht punten uit zes duels. Met twee overwinningen, twee remises en twee nederlagen zijn de prestaties Voorhoutse club pure middelmaat. Dat komt met name door het (matige) functioneren op vreemde bodem. In drie uitwedstrijden werd pas één puntje gepakt. Afgelopen zondag ging Foreholte kopje onder in Delft tegen Den Hoorn. ,,Ik ben hier nu zo’n drie seizoenen coach en we hebben wel meer slechte potten gespeeld. Maar in deze wedstrijd ging het vooral in balbezit nergens over”, treurde coach Marcel IJzendoorn. Zijn ploeg zal zich zondag willen revancheren. Wat hoop zou moeten bieden is dat Foreholte thuis nog ongeslagen is en dan beduidend beter spel laat zien. Grote vraag is of Wippolder, de huidige nummer zeven, zich op de Elsgeest ook laten verschalken.

Derby en topper
In de Derde Klasse is Van Nispen na twee prima overwinningen opgerukt naar de tweede plaats. Eerst werd Alphen (0-1) verslagen en vervolgens ook Voorschoten ’97 (5-2). ,,We hebben van tevoren gezegd dat we bij de eerste vijf willen eindigen. Voorlopig staan we waar we willen staan’’, stelde een tevreden trainer René Ras. Zondag wacht voor zijn ploeg de topper tegen SJZ, de huidige koploper. De groenwitten, die de afgelopen drie duels wonnen, hebben een punt meer. Dus kan Van Nispen bij winst zelfs de koppositie overnemen. Klik hier voor een aparte voorbeschouwing met spits Mike van Haaster.

Warmunda besloot zondag tegen Aalsmeer de tactiek om te gooien en het initiatief aan de bezoekers te laten. Het leidde uiteindelijk tot een remise (1-1) en dat resultaat werd door de Warmonders na twee nederlagen op rij gekoesterd. Komende zondag hoopt de ploeg van Alan Campfens weer eens op een driepunter. En wat is er mooier om dat in een derby te doen? Warmunda gaat op bezoek bij ASC, de club uit het aangrenzende Oegstgeest. ASC krijgt een nieuw complex dat werkelijk op een steenworp afstand van de thuishaven van Warmunda komt te liggen. Kortom, twee nieuwe sportieve rivalen in de maak?

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)