In een eenzijdig treffen tussen Alphen en Teylingen hebben de Sassenheimers eenvoudig met 0-4 gewonnen. Tom van der Vlugt en Lasse van Wijk zorgden voor rust voor de productie, invallers Melvin van der Krogt en Thomas van Kesteren deden dit na de thee. 

Teylingen begon voortvarend aan de wedstrijd met al snel een mooie kopkans van Dennis van den Nouland in de handen van de Alphense sluitpost. Vanuit een verre inworp van Van Wijk was het Tom van der Vlugt die uit de draai knap de verdiende 0-1 binnen schoot. Kort voor rust was het Van Wijk die, vanuit de rebound, de cruciale 0-2 op het bord zette.

Invallers
Na de rust ging Teylingen door waar het al mee bezig was en dat was voetballen op de helft van de matige tegenstander. Alphen zal na dit seizoen waarschijnlijk terugkeren naar de Derde Klasse en zo voetbalde het ook. Kans op kans ging er niet in, totdat invaller Melvin van der Krogt na een assist van de andere invaller, Thomas van Kesteren, raak schoot.

Een minuut later waren de rollen omgedraaid: nu gaf Van der Krogt voor op Van Kesteren en ook hij kopte raak. Een solide overwinning voor Teylingen waar met name de achterhoede niet onvermeld mag blijven. Daan Heemskerk en Miro Acimovic die betrouwbaar waren en Bob van der Vlugt en Dennis van den Nouland die goed samenwerkten in het centrum.

,,Volgende week tegen HVV moeten we onszelf definitief veilig zien te spelen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Trainer Marc van Wonderen was te spreken over de prestatie van zijn team. ,,We hebben de wedstrijd gecontroleerd van begin tot eind op een matig veld. Daarbij hebben we enorm veel kansen gecreëerd vandaag en gelukkig belonen we onszelf in de slotfase hiermee. Op de ranglijst doen we eveneens goede zaken, omdat we verder uitlopen op de onderste ploegen en zelf stijgen naar de 6e plek. Volgende week tegen HVV moeten we onszelf definitief veilig zien te spelen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Stabiel
Teylingen staat nu op een keurige zesde plek in de Tweede Klasse en de marge naar onder toe is nu zeven punten. De ploeg van Van Wonderen is de laatste vijf wedstrijd ongeslagen. In die duels hield het drie keer het eigen doel schoon en kregen de Sassenheimers slechts drie doelpunten tegen in deze reeks.

Teylingen lijkt voor het eerst sinds hele lange tijd een écht stabiele tweedeklasser te worden. Met de huidige selectie is dat niet meer dan logisch. Ervaring en jong talent gecombineerd zorgt ervoor dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Op Tweede Paasdag komt HVV op bezoek. In Den Haag eerder dit seizoen wisten de Sassenheimers eenvoudig met 3-5 te winnen.

Alphen – Teylingen 0-4 (0-2) 26. Tom van der Vlugt 0-1,  45+2. Van Wijk 0-2, 87. Van der Krogt 0-3  88. Van Kesteren 0-4

Teylingen: Witteman, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic, Van Wijk, Hulsbosch (77. van der Krogt), D. Zwetsloot, T. van der Vlugt (68. M. van der Vlugt), J. Zwetsloot (87. van Kesteren), De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Hillegom bezorgt zichzelf gemende gevoelens’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)