De voorhoede van FC Rijnvogels functioneerde dit seizoen lang niet altijd naar volle tevredenheid van Hein van Heek. Vandaag in de derby tegen Ter Leede had de coach echter weinig reden tot klagen. Aan de hand van een uitmuntende Martin Onderwater en een opleving van Mitchell Beijersbergen in de slotfase werd bij Ter Leede een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 overwinning.

Van Heek zoekt eigenlijk al het gehele seizoen naar de ideale invulling van zijn voorhoede, mede door het ontbreken van een echte doelpuntenmachine in de selectie. Hij rouleert er aardig op los. Op de Roodemolen startte Van Heek met middenvelder Hendrik van Beelen in de punt, linkspoot Onderwater op rechts en de rechtsbenige Beijersbergen op links. Hoewel alle drie de spelers niet op hun natuurlijke positie speelden, pakte het experiment goed uit.

Dolgedraaid

Vooral Onderwater mocht terugkijken op een prima optreden. ,,Niet alleen vanwege zijn twee goals, maar ik vond hem heel goed spelen”, zei Van Heek. ,,De eerste helft draaide hij die vijf van Ter Leede helemaal dol.” Van de andere vleugelaanvaller, Beijersbergen, werd aanvankelijk niets vernomen. Grillig zoals buitenspelers heten te zijn, onderscheidde momentenvoetballer Beijersbergen zich in de slotfase toch.

,,Op de bank hadden we het er nog over of we Mitchell moesten wisselen”, vertelde Van Heek. ,,Maar Mitchell kan uit het niets toch iets beslissends doen, daarom lieten we hem staan. Uiteindelijk maakt-ie dan een goal en een assist.”

Rijnvogels profiteerde optimaal van de defensieve chaos bij Ter Leede in de tweede helft. Driemaal werd de Sassenheimse verdediging door de as pijn gedaan. ,,We hebben het zelf weggegeven”, baalde verliezend coach Henk Wisman. ,,Het meest essentiële was dat we de tweede helft in verdedigend opzicht niet thuisgaven. We hadden teveel mensen voor de bal.”

Beijersbergen

Rijnvogels speelde daar leep op in met boogballen precies achter de defensie van Ter Leede. ,,We wisten dat Kappenberg niet de allersnelste is”, grijnsde Van Heek. ,,Daarnaast hadden ze pech dat ze twee spelers met snelheid moesten wisselen.”

Op de rechtsbackpositie van Ter Leede leek een vloek te rusten. Na Mike Boelee (enkel) viel ook diens vervanger Randy Onuoha (schouder uit de kom) uit. Beiden lieten zich in het ziekenhuis onderzoeken, vertelde Wisman.

Het begin van Ter Leede was nog voortvarend. Middels een prima goal werd een voorsprong genomen. Een afvallende bal werd opnieuw ingebracht en door Youssef Ait el Houssi op het hoofd van Vincent Ammerlaan gelegd (1-0). In het vervolg waren de kansen op een hand te tellen. Rijnvogels had het overwicht, maar kwam in het eerste bedrijf niet tot veel kansen. Na rust was Ter Leede in de omschakeling een aantal keer bijzonder slordig. Doeltreffendheid kon de opponent uit Katwijk niet worden ontzegd.

Pissed off

,,Natuurlijk is dit een verdiende overwinning”, zei Van Heek. ,,We zijn de hele wedstrijd heer en meester geweest. Ik was alleen pissed off over die 1-0. De eerste helft voetbalden we zo goed, maar kwamen we door een onoplettenheid toch op achterstand. Verder hebben we niets weggegeven.”

Geconfronteerd met Van Heeks uitspraak dat Rijnvogels heer en meester was geweest, schudde Wisman het hoofd. ,,Dat vind ik niet. In de eerste helft hadden we de volledige controle, alleen creëerden we weinig. De tweede helft liepen we teveel vooruit en werden we door Rijnvogels gestraft op de counter.”

Van Heek maakte overigens het einde van de wedstrijd niet mee vanaf de bank. Hij werd door de arbiter met rood naar de tribune gestuurd. ,,Schandalig”, tierde Van Heek. ,,Die mannen waren helemaal de weg kwijt. Ik riep: schiet de bal uit, omdat er een speler geblesseerd op de grond lag. Vervolgens zegt de scheidsrechter dat ik voor de vijfde keer iets riep. Hij stak daarbij overigens maar vier vingers op. Ik heb hier geen woorden voor. Het zou schandalig zijn als ik word geschorst.”

Ter Leede – FC Rijnvogels 1-3 (1-0). 9. Ammerlaan 1-0, 67. Onderwater 1-1, 78. Beijersbergen 1-2, 84. Onderwater 1-3.

Rode kaart: 80. Van Heek (FC Rijnvogels)

Ter Leede: Constantin, Boelee (23. Onuaha, 61. Van der Plas), Kewal, Kappenberg, Pedrini, Ait el Houssi, Robertson, Sebrechts, Ammerlaan, Steemers, Dam (75. Schreurs)

FC Rijnvogels: Messemaker, J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, R. Zandbergen, Van der Horst, Guijt, Van Veen (83. Van Delft), Onderwater, Van Beelen (72. Van der Breggen), Beijersbergen

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Hans Schalk

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen