[slideshow_deploy id=’45842′]

Noordwijk zette zaterdag Rijsoord simpel aan de kant. Het won met 4-2 van de debutant in de Hoofdklasse A. Volgende week kan Noordwijk thuis tegen Achilles Veen de eerste periodetitel binnenhalen. Verdediger Brayen Bröcker is daar helemaal niet mee bezig. ,,Ik wil veel meer dan dat, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Tegenstander Rijsoord boerde vooraf goed met een vijfde plaats op de ranglijst. Opvallend detail was dat beide ploegen slechts drie doelpunten tegen hadden gekregen. Een in alle opzichten mooie testcase dus.

,,Hij kon geen kant op. Als zelfs Noordwijk-spelers dat beamen is het helemaal zuur.”

,,Het is heerlijk om je te meten tegen dit soort tegenstanders”, zei Rijsoord-trainer Gijs Zwaan. ,,Weten we gelijk waar we staan. Ik besef wel dat wij nog ver zijn verwijderd van de kwaliteiten van dit Noordwijk. Zij voetballen al zo lang op dit niveau. Maar ik ben benieuwd hoe de jongens zich gaan presenteren vandaag.”

Dat ging zijn ploeg in de eerste fase van de wedstrijd goed af. Tot een ongelukkige strafschop alles veranderde. ,,Een belachelijke penalty die Noordwijk in het zadel hielp zo vroeg in de wedstrijd. We zaten er dat moment aardig in. Ard (Hartman red) werd keihard geraakt op zijn borst, met zijn handen naast zijn lichaam. Hij kon geen kant op. Als zelfs Noordwijk-spelers dat beamen is het helemaal zuur. We hadden deze man niet echt mee vandaag.”

Geen boodschap aan
Aanvoerder van Noordwijk, Martijn le Congé, had er weinig boodschap aan en schoot de penalty beheerst binnen. De rood-witten pakten gelijk door en vijf minuten later stond de teller op 2-0. Emiel Wendt was trefzeker op aangeven van Denzel James. Noordwijk leek op rozen te zitten maar dat was een misvatting. Rond de 28e minuut kwam Rijsoord terug in de wedstrijd. Chris Promes gaf zijn ploeg weer hoop door Mustafa Amezrine te verschalken.

Het was een aansluitingstreffer met gevolgen voor Rijsoord. Wisselspeler Mike van Gool riep vanaf de bank tegen scheidsrechter Virancikli of hij de goal niet moest afkeuren. Van Gool, van nature nogal cynisch ingesteld, werd bestraft met rood en kon zijn invalbeurt ook wel vergeten.

Orde op zaken gesteld
Onverdroten pikte Noordwijk de draad weer op. Na de tegentreffer werd er snel een tandje bijgezet. Het duurde slechts vijf minuten en het verschil was weer twee goals. Nu was het de behendige Denzel James die scoorde zo rond de 33e minuut 3-1. Het gaat de equipe van Zethof makkelijk af, vindt ook Bröcker.

,,Speel je slecht en je wint, vind ik dat ook prima.”

,,We waren de eerste helft gewoon sterker. In de tweede helft was het minder. Lastig om uit te leggen hoe dat komt, want het gebeurt al drie weken op rij. Het is niet zo dat we het uit handen willen geven, maar het gaat ons gewoon makkelijk af. Misschien wel te makkelijk. Zodra we een tegengoal krijgen, staan we er weer. Dan geven we automatisch gas bij en zijn we weer bij de les. Dat was goed te zien aan het begin van de tweede helft. We creëerden gelijk een aantal kansen. Dat het 4-1 werd door een eigen goal van Rijsoord dwingen we zelf af.”

,,Kijk, wat mij alleen interesseert zijn de drie punten”, vervolgt Bröcker. ,,Vorig seizoen speelden we goede wedstrijden, maar gingen we vaak het schip in. Als je goed speelt en het levert drie punten op is dat meegenomen. Speel je slecht en je wint, vind ik dat ook prima. De drie punten zijn heilig. Zethof zegt altijd: ‘als het niet anders kan, is een goal in de laatste minuut ook goed’. Dat houden we altijd in gedachten.” Dat het in de 90e minuut nog 4-2 werd was bijzaak.

Noordwijk – Rijsoord 4-2 (3-1). 16. Le Congé 1-0 (strafschop), 21. Wendt 2-0, 28. Promes 2-1, 33. James 3-1, 57. Van Bruggen 4-1 (eigen doelpunt), 90. Hoekstra 4-2

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Overvliet, Michel, Brocker, Le Congé, Reynaers (65. A. Wendt), Manuputty, E. Wendt, James (80. De Roode), Westdijk (70. Van Staveren)

Archieffoto: Ron van der Linden