Marcel IJzendoorn hield het kort in de rust van de kraker tegen Wilhelmus. De coach van Foreholte schreef enkel in hoofdletters het woord PASSIE op het bord. Onherkenbaar zwak had zijn ploeg in het eerste bedrijf geacteerd en IJzendoorn vroeg zich af waar de beleving gebleven was. In de tweede helft toonden zijn manschappen weinig verbetering, waardoor de topper verdiend met 0-2 verloren ging.

Je kunt van Marcel IJzendoorn zeggen wat je wilt, maar de coach is altijd eerlijk en recht door zee. Hij probeert iets kroms nooit recht te praten. En dus was de voormalig doelman niet coulant voor zijn elftal. ,,Al hadden we tot Kerst door blijven gaan, een doelpunt hadden we niet gemaakt.”

Kritisch betoog

Dat laatste zei IJzendoorn met een knipoog. Het was een humoristische onderbreking van een lang en kritisch betoog van wat er allemaal mis was gegaan. ,,Ik had het idee dat de jongens niet begrepen wat er vandaag op het spel stond. De eerste helft speelden we met zo weinig passie. Het was lamlendig, sloom, traag en ga zomaar even door. Als er 700 man op het complex is en je verkoopt jezelf dan zo, dan maak je een slechte beurt.” Het inspiratieloze optreden stond haaks op de eerdere toppers die Foreholte had gespeeld. Tegen VUC en TAC ’90 leek niets de Voorhouters te kunnen stoppen.

IJzendoorn hoopte in de tweede helft op verbetering, maar kwam bedrogen uit. Zijn ploeg acteerde weliswaar iets beter dan voor rust, maar het was nog steeds onder de maat. Foreholte kreeg niettemin een goede kans op de gelijkmaker. Een inzet van aanvoerder Tom Bleijswijk werd van de lijn gehaald. Het was het enige Voorhoutse schot op doel, terwijl het de straffe wind pal in de rug had.

Het eveneens niet groots spelende Wilhelmus profiteerde dankbaar. De Voorburgers hielden de gelederen gesloten en gokten op een bevlieging van de pijlsnelle Manuela Marcley. De vleugelaanvaller werd de tweede helft vakkundig in bedwang gehouden door Tim Vincenten, een van de beteren aan Foreholte-zijde. Daar behoorde aanvankelijk ook doelman Niels van Schie toe. De goalie ging echter tien minuten voor tijd flink in de fout. Van Schie tastte mis bij een vrije trap en de 0-2 was een feit.

Foreholte-Wilhelmus 12-04-2015 (68)

Met gebogen hoofd dropen de spelers van Foreholte af richting de kleedkamer. ,,Dit was dé wedstrijd om te knallen”, verzuchtte aanvoerder Bleijswijk. ,,Maar dat heeft juist Wilhelmus gedaan. Het zat er voor ons niet in. Er was geen overtuiging en daardoor ook geen strijd. Doodzonde, want gezien de andere uitslagen hadden we goede zaken kunnen doen.”

Foreholte had bij winst de koppositie van Wilhelmus overgenomen. Een andere concurrent, VUC, ging verrassend met 0-3 onderuit tegen FC Lisse. De achterstand van Foreholte op Wilhelmus bedraagt inmiddels vier punten. Dat lijkt met vier wedstrijden voor de boeg een lastig te overbruggen marge, maar Wilhelmus treft nog wel de andere titelkandidaten VUC en TAC ’90. ,,We geven nog niet op”, zei Bleijswijk strijdbaar.

Ook zijn coach IJzendoorn sloot bemoedigend af. ,,We verliezen voor het eerst in zeventien duels. Zo’n wedstrijd waarin het niet loopt kan er bovendien een keer tussen zitten. We hebben alleen de verkeerde wedstrijd uitgekozen. Dat is doodzonde en daar heb ik flink de pest over in. Maar volgende week gaan we gewoon weer voor de winst.”

Foreholte – Wilhelmus 0-2 (0-1).

Foreholte: Van Schie, Vincenten, Dickhoff (80. Schiebroek), Vlasveld (86. Van der Salm), Wiering, Jongbloed, Lemmers, Bleiswijk, Arroyo, Luigies (65. Robijn), Grondel

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Jeannette Dijkstra

logo-vankesteren-300


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)