Zijn stemgeluid was tot ver buiten de kleedkamers te horen. Arjan van der Laan, de nieuwe trainer van FC Lisse, liet luid en duidelijk zijn grote onvrede over de laatste twee oefenduels horen. ,,De voorbereiding zit erop. Ik wil wel heel duidelijk zijn”, stelde Van der Laan.

FC Lisse speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Ter Leede. Diezelfde uitslag stond dinsdag ook al tegen FC Rijnvogels op het scorebord. In beide duels ging het nodige fout. Dat irriteerde Van der Laan, al stak het de oud-prof vooral dat zijn ploeg in fases plichtmatig voor de dag kwam.

Twee gezichten

,,Ik vind dat de jongens zichzelf tekort doen, ze laten twee gezichten zien”, zei Van der Laan. ,,Het was dinsdag niet anders dan vandaag. Als de jongens met hun hart en een bepaalde overtuiging spelen, dan flitst het aan alle kanten, en weet de tegenstander niet waar die het zoeken moet. Maar doen ze dat niet, dan ziet het er heel geforceerd uit. Zowel vandaag als dinsdag tegen FC Rijnvogels gaven we de tegenstander alle gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Dat kan je in de competitie de kop kosten.”

Van der Laan zei niet geschrokken te zijn van het grote verval. ,,Dat komt omdat ik er heel neutraal ben ingestapt. We zijn aan de slag gegaan en hebben gezegd: we gaan zo proberen te spelen, en zo proberen te verdedigen. Maar een stukje passie moet wel ergens bovenaan staan”, benadrukt hij. ,,Ik ben zelf een speler geweest die het vooral moest hebben van het voetbal. Maar het vlammetje moet natuurlijk wel branden.”

De afgelopen zes jaar zwaaide Misha Salden de scepter op Ter Specke. Ten opzichte van zijn voorganger probeert Van der Laan meer vooruit te spelen. ,,Ik denk dat hetgeen we nastreven niet even makkelijk is. Maar ik vind wel dat we ermee aan de slag moeten. We willen heel graag van achteruit gaan voetballen, en echt zorgen dat we dominanter worden door goed veldspel. Als je met lef en durf wil voetballen, moet dat gekoppeld zijn aan passie en hartstocht. Als dat gaat lukken, kan er iets fantastisch ontstaan.”

Nieuwelingen

Zaterdag tegen Ter Leede begon Lisse met vier nieuwelingen in de basis: verdedigers Robert van Boxel en Oliver Rifai, en aanvallers Geraldo Antonio en Cerilio Cijntje. Van der Laan is over het niveau van zijn selectie goed te spreken.

,,Ik vind dat we veel kwaliteit hebben. In fases ziet het spel er ook heel verzorgd uit. Conditioneel hebben we echt een goede voorbereiding gehad. Mo Messaoud is de enige die de gehele voorbereiding geblesseerd is geweest. Die maakte vandaag zijn eerste minuten in 2. Verder is de groep is hartstikke fit. Daar zit niet de crux. We moeten ervoor zorgen dat als het straks om de knikkers gaat, dan heb ik het over de eerste zeven plekken, iedereen het besef heeft: het draait ergens om.”

Plaatsing voor de Tweede Divisie is dus het doel. Van der Laan is niet bang die doelstelling uit te spreken. ,,Ik vind dat je een doelstelling moet hebben, waarvoor je stinkende best doet. Het is op voorhand lastig de kracht van de andere ploegen in te schatten, en ons daarmee te vergelijken. Maar we zien elke week, of dat nu Europees is of in de Nederlandse competitie, dat je ten alle tijde kans hebt. Tegen wie dan ook. Ploegen laten altijd steekjes vallen.”

Bekijk hieronder de samenvatting van FC Lisse – Ter Leede

[youtube id=”b7c6JPbdLmU” width=”728″ height=”410″]

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)