Als ‘eigen jongen’ startte hij voor het eerst dit seizoen in de basis. En dat nog ook nog eens in de kraker tegen Quick Boys. Het overkwam Noordwijker Sander Bosma zaterdagmiddag. Een langdurige knieblessure, opgelopen in het allerlaatste competitieduel van het vorige seizoen, gooide zodanig roet in het eten dat de middenvelder pas sinds eind oktober weer enig wedstrijdritme kon opdoen.

,,Het einde van het duel tegen Quick Boys haalde ik jammer genoeg niet. Door een tweede gele kaart, en daarmee rood, zat ik vijf minuten eerder in de kleedkamer dan mijn ploeggenoten.”

Van Nispen (zat.)
Desondanks keek Bosma met een goed gevoel terug aan de kustkraker, waarin hij voor het eerst dit seizoen normaal gesproken de negentig minuten kon gaan volmaken. ,,In conditioneel opzicht ben ik er nog niet helemaal. De allereerste keer een hele wedstrijd en dan meteen in een topper met veel strijd. “

,,Ik kon, naarmate de slotfase naderde, wel merken dat mijn conditie nog niet helemaal is wat ik gewend was. Meters maken is voor mij nooit echt een probleem, maar in combinatie met de geleverde strijd was het best zwaar. Maar het was fantastisch om er juist deze keer weer bij te zijn.”

,,Het is alsof je aan een marathon begint met een paar kilometer achterstand.”

Bosma (26) die twee jaar geleden één seizoen voor SJC uitkwam keerde uiteindelijk toch terug naar De Duinwetering. De rentree in het rood-wit draaide voor hem in eerste instantie op een teleurstelling uit. ,,Ik kwam weinig aan spelen toe, waarna ik vorig jaar al voor de winterstop aangaf te willen verkassen naar Van Nispen zaterdag. Daar spelen veel vrienden van me.”

Binnenband
,,Toen ik gaandeweg afgelopen voorjaar weer in beeld kwam, vroeg de club of ik toch wilde blijven. Ik heb er toen alsnog voor gekozen om er een jaar aan vast te plakken. In de slotfase van het de allerlaatste competitiewedstrijd liep ik een binnenbandblessure aan m’n knie op.”

,,Normaal staat er vier of vijf maanden voor, maar dat heeft toch even langer geduurd dan ik had gedacht. Het is echt balen als je vanaf de tribune moet toekijken. Je mist bovendien de hele voorbereiding en een flink deel van de seizoensstart. Het is alsof je aan een marathon begint met een paar kilometer achterstand. En dat terwijl ik toch echt een ‘loper’ ben”, blikt Bosma terug op die voor hem lastige periode.

,,Dat ik als Noordwijkse jongen onderdeel uitmaak van dit team maakt me extra trots.”

Terugkomen in het elftal was daardoor moeilijk. Zeker omdat Noordwijk uitstekend draaide de afgelopen periode. Voor Bosma was dat echter geen geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, integendeel. ,,Het was voor mij een uitdaging om me weer terug te knokken. Vorig seizoen heb ik laten zien mee te kunnen en dat wil ik nu opnieuw gaan bewijzen”, klinkt het strijdlustig.

,,Jammergenoeg mis ik door die twee gele kaarten nu de eerstkomende wedstrijd bij ONS Sneek. Dat is kloten. Die eerste kaart was overigens een bewuste overtreding. Terecht dus. Bij de tweede overtreding kun je hem geven, hoewel er voor rust ook wel een paar soortgelijke overtredingen bijzaten, waarbij er hoogstens een vermanend vingertje van de scheidsrechter aan te pas kwam. Dat is dan wel weer zuur”, vertelt Bosma met lichte teleurstelling in zijn stem.

Noordwijkse jongen
,,Het is nu aan mij om me opnieuw te bewijzen voor de basiself. Dat ik als Noordwijkse jongen onderdeel uitmaak van dit team maakt me extra trots. Hoewel ik nog niet heb verlengd wil ik er hier nog wel een paar seizoenen aan vastplakken. Deze groep steekt in alle opzichten goed in elkaar. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik daar echt onderdeel van ben. Ik wil echt heel graag minuten gaan maken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De jackpot blijft onaangeroerd aan de Duinwetering’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen