Tijdens een onverwacht gemakkelijk middagje heeft Teylingen RVC’33 uit Reeuwijk aan de kant geschoven: 3-1. De bezoekers, die nog volop meespeelden om een periodetitel, kwamen er niet aan te pas. Voor de rust scoorden Pascal de Ridder en gelegenheidsmiddenvelder Collin Dofferhoff. Na de rust was het Jaap Zwetsloot die de wedstrijd in het slot schoot. Het was alweer z’n 26ste doelpunt van de competitie.

Trainer Marc van Wonderen was tevreden over de prestatie die zijn ploeg op de mat legde. ,,We hebben vorige week donderdag geoefend tegen eersteklasser DSOV (5-3 verloren, red.). Daar hebben we goede dingen laten zien, met name in de manier van opbouwen. Deze wedstrijd was een prima vervolg op DSOV.”

Geduld
,,De veranderingen die we aangebracht hebben, bevallen erg goed. We houden de bal nu langer in de ploeg en creëren, door dit geduld, vaker een man meer op het middenveld. Daarnaast hebben we wat meer diepte in ons spel en zodoende is de tegenstander meer verrast. Ook merk ik dat we meer kansen krijgen, zo ook tegen RVC’33”, somde van Wonderen op.

In de eerste helft controleerden de Sassenheimers de wedstrijd, zonder daarbij direct grote kansen te creëren. Na een goede steekpass van middenvelder Rik Prange was het De Ridder die na twintig minuten spelen z’n tweede goal van de competitie liet aantekenen. Hij rondde beheerst af in de één-tegen-één met de Reeuwijkse doelman. Ook de 2-0 was een mooi uitgespeelde aanval via De Ridder, Sam Witkamp en uiteindelijk Dofferhoff. De laatstgenoemde schoot de bal tegendraads goed binnen. Aan de andere kant moest sluitpost Wessel Zonjee slechts eenmaal handelend optreden. En dat deed hij prima

Penalty
In het tweede bedrijf, zonder de geblesseerd achter gebleven Teylingen-middenvelder Mark van der Vlugt, probeerden de Reeuwijkers het wel, maar bleek de ploeg onmachtig. Zwetsloot counterde richting de 3-0; hij omspeelde de keeper en schoot vanuit een kleine hoek knap raak. De topscorer pikte zo toch weer z’n doelpuntje mee. In de slotfase kregen de gasten nog een penalty die Zonjee aanvankelijk stopte, maar in de rebound was hij kansloos.

‘Met de vorm van de Sassenheimers zit het de laatste weken wel goed: van de laatste elf competitiewedstrijden heeft Teylingen er slechts één (!) verloren.’

Bij vlagen werd er goed veldspel op de mat gelegd, gecombineerd met veel kansen en mooie goals. Teylingen oogt momenteel als een ploeg vol zelfvertrouwen voor de nacompetitie. Daarin lijkt het te moeten uitkomen tegen Groeneweg, de nummer twaalf van de Eerste Klasse B. VELO, de nummer dertien, staat met twee duels te gaan vijf punten achter op Groeneweg.

BMT
De Eerste Klasse werd ruim een week geleden ‘verrast’ door het uit de competitie halen van BMT. Eind april werd de wedstrijd tussen de Haagse club en Rood Wit gestaakt vanwege opstootjes. Dat was de derde voortijdig stilgelegde wedstrijd van het seizoen voor BMT. De KNVB besloot begin mei om de vereniging uit de Eerste Klasse te halen vanwege ‘structureel wangedrag’. De Haagse club wordt nu door de bond beschouwd als degradant.

Met de vorm van de Sassenheimers zit het de laatste weken wel sowieso goed: van de laatste elf competitiewedstrijden heeft Teylingen er slechts één (!) verloren. Aankomende zondag speelt Teylingen op bezoek bij Altior om een week later de reguliere competitie af te sluiten thuis tegen HVV.

Teylingen – RVC’33 3-1 (2-0)  21. De Ridder 1-0, 32. Dofferhoff 2-0, 71. Zwetsloot 3-0, 90. Stolwijk (pen.) 3-1

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk, Dofferhoff (77. Acimovic), Van der Vlugt (46. Safi), Prange, Witkamp (69. Ritzen), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Bekijk ook: ‘Door de lens van de fotograaf: Katwijk, SJC en Van Nispen (zat.)’