Eigenlijk vond Derrin Wijdenbosch dat hij niet echt aan een lekker eerste seizoen bezig was bij Fortuna Wormerveer. ,,Goede potten wissel ik af met slechte”, was de voorlopige conclusie van de 22-jarige verdediger, terugkijkend op z’n eerste maanden bij de hoofdklasser. Het telefoontje uit Noordwijk van SJC kwam voor de Noord-Hollander als een aangename verrassing. ,,Voetballen in de Bollenstreek lijkt me prachtig.”

Met de aanstaande transfer van Wijdenbosch naar Noordwijk, zit de carrière van de atletische voetballer weer in de lift. Na een seizoen in de beloften van ADO Den Haag vertrok hij in 2015 naar OFC Oostzaan. Hij mocht een jaar leren, speelde in jaar twee een stuk meer, maar moest in het derde jaar, onder andere door de aanwezigheid van Henry Opoku en vanwege een blessure weer vaker dan gewild plaatsnemen op de tribune of reservebank.

Om weer meer aan spelen toe te komen, vertrok hij in de zomermaanden van 2018 naar Fortuna Wormerveer. Met die club staat hij nu negende in de zondagse Hoofdklasse A. Hoewel hij dus vindt dat hij beter kan, speelde hij zich in de kijker van z’n nieuwe trainer Florian Wolf.

,,We hebben heerlijk over voetbal, maar ook over privézaken zitten praten. De club maakte een fijne en warme indruk op mij.”

,,Ik kan me voorstellen dat Florian mij ook al heeft zien spelen bij OFC. Het gesprek wat ik met hem had, was erg fijn. Datzelfde geldt ook voor Fred Bergman van de technische commissie van SJC. We hebben heerlijk over voetbal, maar ook over privézaken zitten praten. De club maakte een fijne en warme indruk op mij.”

En zo klopte het totaalplaatje steeds beter voor Wijdenbosch, die zelf in Zaandam woont. ,,De Bollenstreek is dus niet bepaald in de buurt, maar ik wilde er wel heel erg graag voetballen vanwege de ambiance. Gelukkig woont mijn vriendin wel in de buurt van SJC.”

Welkom
,,Ook het stapje omhoog qua niveau was een mooie mogelijkheid. Ik ben vanwege mijn tijd bij OFC het niveau in de Derde Divisie wel gewend.” Ondertussen liet de nieuwe voetballer zich bijpraten door nieuwe teammaatjes. ,,Ik kende Björn Haggerty en Youssef El Baouchi al. Björn heeft mij veel over de club verteld en ook hoe hij daar is ontvangen. Ik voelde me na al die gesprekken direct welkom.”

Niet alleen het ‘goede gevoel’ trok de verdediger over de streep om voor SJC te kiezen, ook de nieuwe en vooral jonge trainer ziet Wijdenbosch zitten. Met Wolf heeft SJC volgend seizoen een 32-jarige oefenmeester voor de groep staan. ,,Hoewel hij jong is, is hij al onwijs ervaren en kan hij echt spelers beter maken. Dat weet ik zeker. Ik ben zelf een atletische verdediger. Kopsterk en explosief op de eerste meters. En ik kan goed een man uitschakelen, maar weet dat ik zelf ook nog beter kan…”

,,Als ik heel eerlijk ben, zou ik graag in de Tweede Divisie willen voetballen. Misschien kunnen we wel doorgroeien met SJC?”

Wijdenbosch, die naast student ook model is voor een webshop, wil uiteindelijk met SJC graag het hoogst mogelijke halen. Hoewel de ploeg het nu moeilijk heeft in de Derde Divisie, reiken zijn ambities wel tot de top. ,,Als ik heel eerlijk ben, zou ik graag in de Tweede Divisie willen voetballen. Misschien kunnen we wel doorgroeien met SJC? Wie weet kan Wolf er een goed draaiend team van maken?”

Voor de verdediger staat tot slot op één dat hij het seizoen goed afsluit in Wormerveer. ,,De tweede seizoenshelft begon ik met een blessure. En op dit moment staat het team. Een trainer wisselt niet zo snel in een team dat wint. Voor je het weet is het juli. Dan starten we met SJC. Waarschijnlijk zullen we met het nieuwe team nog wel een keer eerder afspreken. Ik ben benieuwd naar het nieuwe avontuur.”

Foto: SJC

Lees ook: ‘Van der Gugten op zoek naar hetzelfde bij Valken’68’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)