Het oog in de Tweede en Derde Klasse is vanuit regioperspectief vooral gericht op de derby Warmunda – Van Nispen. Een niveautje hoger in, 2C, spelen Foreholte en Teylingen allebei een uitwedstrijd.

Foreholte gaat op bezoek bij Concordia. De Voorhouters speelden vorige week een slechte wedstrijd tegen DOSR, maar wisten in de slotfase wel de overwinning met drie goals verschil (3-0) naar zich toe te trekken. Marcel IJzendoorn erkende ruiterlijk dat zijn ploeg goed was weggekomen. Voor de coach was er meer positief nieuws. De Leiderdorper verlengde midweeks zijn contract met een jaar.

Subtopper
Zondag kunnen IJzendoorn en co hun borst natmaken. Gastheer Concordia won vorige week met liefst 5-1 van nummer twee RVC ’33. Aan de Voorhouters de taak om Concordia niet opnieuw te laten stunten tegen een hoog genoteerde club. Foreholte staat derde, en de opponent twee plekken lager. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten

Competitiegenoot Teylingen hoopt zich bij ROAC te herstellen van het verlies (2-0) van vorige week bij koploper Den Hoorn. Geen schande natuurlijk. Maar na verlies in Delft en bij Foreholte en de puntendeling tussendoor tegen hekkensluiter Donk is het voor de Sassenheimers tijd om weer een positief resultaat te boeken. De wedstrijd tegen nummer twaalf ROAC lijkt een uitgelezen mogelijkheid om het zelfvertrouwen een boost te geven. De club uit Rijpwetering wordt getraind door Hein Leliveld, voormalig assistent van Wilfred van Leeuwen bij VVSB.

Fraai affiche
In de Derde Klasse A staat met de derby tussen Warmunda en Van Nispen een fraai affiche op het programma. De Zilkers zijn daarin favoriet, al maakten ze vorige week geen verpletterende indruk tegen laagvlieger Kickers ’69 (3-1). Op papier leek dit een gemakkelijke overwinning, maar de formatie van trainer René Ras speelde een matige pot. De wedstrijd tegen Warmunda is voor de roodgelen belangrijk, ook in de wetenschap dat twee concurrenten in de titelstrijd, SJZ en KDO, tegen elkaar spelen. Trainer Ras hoopt te profiteren. ,,Als wij weten te winnen van Warmunda doen we goede zaken en kunnen we misschien weer de koppositie pakken.”

Na vier competitiewedstrijden op rij verloren te hebben, boekte Warmunda vorige week weer eens een resultaat. Uit bij WVC werd het 2-2. Trainer Alan Campfens was echter niet tevreden met het gelijke spel omdat zijn ploeg in blessuretijd nog de overwinning uit handen gaf. Nu is het zaak voor de Warmonders om door te pakken en thuis in de derby een positief resultaat te boeken. Wie een blik op de ranglijst werpt, voorziet een lastige middag voor Warmunda, maar in een derby loopt vaak alles net wat anders dan verwacht en kunnen er extra krachten naar boven komen. Wie weet kunnen de Warmonders voor een stunt zorgen.

Foto: Trudy  van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO