In de donkere dagen voor de Kerst maakte Mustafa Amezrine zijn vertrek bij Noordwijk bekend. Na vijf seizoenen in het rood-wit was het mooi geweest. De technische commissie zat niet stil en haalde direct een vervanger. Nick Sanders, speler van competitiegenoot Zwaluwen, werd eind januari aangetrokken als nieuw slot op de deur. Maar Amezrine vond geen club en maakte vorige week bekend alsnog te blijven. ,,Concurrentie is goed en houdt me scherp”, zei hij over zijn nieuwe concurrent. Maar hij zou wel meer verzet kunnen krijgen dan hij nu op rekent.

Je kunt een Rotterdammer uit Rotterdam halen, maar Rotterdam niet uit de Rotterdammer. Nick Sanders, 28 jaren jong, woont tegenwoordig in Rijswijk en werkt in het Haagse, maar wie hem spreekt weet meteen: ‘Dit is een echte Rotterdammer’. Gevraagd naar zijn vorige clubs dreunt hij moeiteloos het rijtje op:  ,,Zeven jaar Excelsior, daarna vier jaar Alexandria, vier jaar VVOR en nu dus mijn vijfde seizoen bij Zwaluwen. Ik heb niet zoveel clubs gehad, dus dat scheelt.”

Geen twijfel
Aan dat relatief korte rijtje wordt volgend seizoen Noordwijk toegevoegd. Hoewel de wereld er nu anders uitziet dan toen hij tekende, wil Sanders van geen teleurstelling weten. ,,Ze hadden al gezegd dat ze nog een keeper wilden halen. Maar zelfs als ik toen al had geweten dat hij [Mustapha Amezrine red.] zou blijven, had ik alsnog getekend. Ik heb andere goede keepers voor me gehad en ik heb altijd gespeeld. Ik ga nu ook mijn best doen om in de basis te komen en ik weet dat ik het kan.”

Sanders kan daarbij buigen op in het verleden behaalde resultaten. Toen hij van tweedeklasser VVOR naar hoofdklasser Zwaluwen ging, greep hij ook snel zijn kans. ,,Het was even wennen aan het niveau. Maar na een half jaar heb ik de kans gekregen en ben ik niet meer uit het elftal verdwenen.”

Amezrine is dus gewaarschuwd. Met Sanders haalt Noordwijk een doelman met veel ervaring. Een luxeprobleem wellicht voor trainer Dogan Corneille. Sanders: ,,Je traint niet drie keer in de week om op de bank te zitten. Maargoed: er speelt er maar één en daar ga ik voor. Ik loop niet voor de concurrentie weg. Ik ben totaal niet bang voor wie dan ook en ben heel positief ingesteld.”

Gelijke kansen
Maar baalde hij niet toen het nieuws bekend werd dat ‘ Moes’ gewoon bij Noordwijk blijft? ,,Ach, ik kom toch nieuw. Dus begin op nul. Ik zal me moeten laten zien aan iedereen. Niet alleen aan spelers, trainer en staf, maar ook aan de mensen eromheen. Je wordt toch van buitenaf gehaald.” Dat hij daarbij misschien gevoelsmatig een achterstand heeft in te lopen op zijn directe concurrent gelooft hij niet: ,,Ik ga er vanuit dat we allebei evenveel kans hebben. Ik denk ook dat Dogan [Corneille red.] wel zo eerlijk is. Dat hij niet van tevoren zijn keuze al gemaakt heeft. Dat geloof ik niet.”

Kortom: Geen ‘Van der Sar-achtige’ taferelen ditmaal in Noordwijk. Van eventuele sensatiezucht wil de nuchtere Sanders niks weten. Dit was gewoon een transfer die hij erg zag zitten. ,,Ik was ook door andere clubs benaderd maar wilde graag naar Noordwijk toe. Sowieso omdat ik het een mooie club vind, maar ook qua reistijd is het heel goed te doen. Uiteindelijk kom ik ook om mezelf te ontwikkelen en beter te worden en ik denk dat dat bij Noordwijk zeker mogelijk is. En ik denk ook dat je elkaar beter maakt,” daarmee doelend op de toekomstige samenwerking met Amezrine.

Naast de sportieve redenen om naar Noordwijk te komen, stond ook de Bollenstreek, zoals bij zoveel voetballers op het verlanglijstje: ,,In de Bollenstreek is alles zo goed geregeld. Er is veel publiek. Duizend of vijftienhonderd man langs de lijn in plaats van tweehonderd. Ja, tweehonderd… daar word je niet vrolijk van. Dus je kan wel zeggen dat ik dit altijd graag gewild heb.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)