Net zoals Katwijk begint er ook bij Quick Boys zo langzamerhand een patroon te ontstaan. Buigt de aanstaande kampioen steeds een achterstand om, zo speelt Quick Boys al het gehele seizoen niet groots, maar weet het wel vaak te winnen.

Ook in de topper tegen ASWH was het voetbal soms hemeltergend slecht, maar stapte Quick Boys wel met de drie punten van het veld: 1-2. Jaap van Duijn kroonde zich na rust tot matchwinnaar door een discutabel gegeven strafschop te verzilveren.

Met de zege doet de ploeg van Ted Verdonkschot goede zaken in de strijd om de tweede plaats, die nu weer iets steviger in handen is van de Katwijkers. Een gelijkspel had misschien meer recht gedaan aan de verhoudingen, al had Verdonkschot daar na afloop lak aan. ,,Het was niet mooi, wel erg spannend. We missen zes potentiële basisspelers. Dan vind ik dit een hele goede prestatie.”

Met een waslijst aan blessures, zo zaten er louter spelers uit het tweede op de bank, begon Quick Boys slecht aan het duel. Het begin was voor de thuisploeg, die vroeg druk zette en de bezoekers dwong tot de lange bal.Na een aantal waarschuwingen was het aanvoerder en spits Michael van Dommelen die een voorzet via de binnenkant van de paal knap achter Martijn de Zwart tikte.

,,Ik heb maar twee aanvallers over, dus zijn we bewust behoudend gestart”, verdedigde Verdonkschot zijn 4-4-2 formatie. ,,We voetbalden soms goed onder de druk vandaan. In de beginfase liep het niet omdat we te snel de bal verloren.”

Quick Boys toonde daarna veerkracht. Krap tien minuten later stond het weer gelijk. Een mooi aangesneden vrije trap van Harry Zwarthoed werd bij de tweede paal kiezelhard ingekopt door Anthony Bentem (1-1). Daarna was het weer de beurt aan ASWH, dat via de rappe Sergio van AxelDongen dicht bij de 2-1 was. De Zwart redde bekwaam.

Tommy Bekooij mocht op slag van rust moederziel alleen op ASWH-doelman Doedee afgaan, maar de aanvaller faalde hopeloos. In plaats van het zelf te doen, wilde Bekooij de bal op de meegelopen Van Duijn geven. De pass was echter te onzuiver.

Bekooij leek zich na rust te revancheren, maar zijn vlammende uithaal werd stijlvol gepareerd door Stef Doedee.

Tien minuten na rust volgde het breekpunt in de wedstrijd. ASWH-verdediger Peter Verhoeve vergreep zich volgens scheidsrechter Mulder licht aan Van Duijn. De leidsman wees naar de stip en tot ontsteltenis van alles en iedereen stuurde hij Verhoeve met rood van het veld vanwege het hinderen van een doorgebroken speler. ASWH beklaagde zich terecht, omdat hele strafschopgebied nog vol stond met spelers.

Ook Van Duijn snapte niet veel van de beslissing. ,,Ik stapte uit en draaide met m’n borst naar het doel. Toen voelde ik dat hij me heel licht vastpakte bij m’n shirt. Ik dacht eerst dat de scheidsrechter een corner gaf. Rood was het sowieso niet. De vraag of het een penalty was, daar kan je over discussiëren. Ik denk dat het een optelsom was, want eerder had hij hem ook al kunnen geven bij een handsbal.” Van Duijn ontfermde zich zelf over het cadeau en schoot de penalty onberispelijk binnen (1-2).

Quick Boys wilde doordrukken en ging op jacht naar meer. Vijf minuten later raakte Van Duijn met een afstandsschot de lat. ASWH weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag en drong de bezoekers weer terug. Quick Boys kwam goed weg toen Jesse Driebergen een schot van Van den Bosch van de lijn haalde.De Katwijkers overleefden daarna relatief gemakkelijk het slotoffensief van de thuisploeg. Behoudens een aantal corners en vrije trappen werd er niet veel meer weggegeven.

,,Na de 1-2 werden we te onrustig. We werden daardoor slordig terwijl de ruimte er was om de boel op slot te gooien”, aldus Verdonkschot. ,,Het ging heen en weer. Er was veel strijd. Ik denk dat het publiek zich wel vermaakt heeft. Het voetbal was niet altijd even goed, maar we hebben wel weer gewonnen”, zo telde Van Duijn uiteindelijk zijn zegeningen.

ASWH – Quick Boys 1-2 (1-1). 19. Van Dommelen 1-0, 26. Bentem 1-1, 57. Van Duijn (pen.) 1-2

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Driebergen, Van der Plas, Zwarthoed, Bekooij, Van Duijn (87. Van der Bent)