Bijgeloof speelt in de sport vaak een grote rol. Noordwijk-spelers of -supporters die dit fenomeen in de praktijk aanhangen, moeten hierin zaterdagmiddag bevestigd zijn tijdens het duel tegen Hoek. In de dertiende(!) competitiewedstrijd van het seizoen ging het op vijf fronten dermate mis voor de thuisploeg, dat de tweede seizoensnederlaag (2-3) door de bijgelovigen onder hen aan een flink portie pech zal worden toegeschreven. De realiteit was echter anders. 

Ga maar na. Voor Denzel James was de winterslaap deze zaterdag blijkbaar al ingegaan. De rappe aanvaller meldde zich pas op Sportpark Duinwetering toen zijn ploeggenoten al aan de klus tegen Hoek waren begonnen. Op datzelfde moment diende Ruperto Dorothea met een hamstringblessure vroegtijdig af te haken. Vervolgens deponeerde arbiter Hensgens het speeltuig na een klein halfuur wel erg gemakkelijk op de stip nadat een Hoekse voorzet de arm van Brayen Bröcker had geschampt. De 0-1 was even later via Stef de Backer een feit.

,, Over het geheel gezien heeft het er deze middag echter niet echt ingezeten. Zo reëel moet je zijn.”

Daarmee was het rood-witte leed nog altijd niet geleden. Halverwege het tweede bedrijf, op het moment dat Noordwijk volop op zoek was naar de gelijkmaker, was het exit Sander Bosma. Met geel op zak ontfermde de middenvelder zich, nadat er na een vermeende overtreding op hem niet werd gefloten, met beide handen over de bal. Met als gevolg een tweede prent van dezelfde kleur en daarmee rood. En tot overmaat van ramp werkte captain Martijn le Congé, met nog een kwartier op de klok, een harde Zeeuwse voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman: 0-2.

Vervelende middag
Daarmee was de ongeluksdag voor het bijgelovige deel van de aanwezigen compleet. Waarbij Noordwijk dan weer niet mocht mopperen dat het halverwege ‘slechts’ tegen een 0-1 achterstand aankeek. De thuisploeg begon wel goed, maar had de nodige moeite met Hoek dat in de omschakeling vier uitstekende mogelijkheden om zeep hielp.

Na de thee ging Noordwijk op zoek naar minimaal een puntendeling. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. En met achterin de deur wagenwijd open, lag een beslissende counter volop op de loer. Hoek, dat al eerder een paar mogelijkheden had laten liggen, sloeg in de slotfase op de counter kort na elkaar twee keer toe.

Verdediger Van der Neut, die na zes weken blessureleed terugkeerde in de basis, had het met lede ogen aangezien: ,,Hoek speelde het de hele wedstrijd slim in hun 4-4-2 systeem. En nadat we met tien kwamen te staan en ook nog een aanvallende wissel hadden toegepast, werden de risico’s steeds groter. Dat we toch nog terugkwamen tot 2-3, waarna we nog een vrije trap krijgen op een kansrijke plek, had nog voor een sensationele ontknoping kunnen zorgen. Over het geheel gezien heeft het er deze middag echter niet echt ingezeten. Zo reëel moet je zijn.”

Met de 0-3 op het scorebord leek de koers gelopen. Totdat de rood-witten in de dying seconds alsnog aansloegen. Emiel Wendt leek voor de eretreffer te zorgen, waarna Martijn le Congé in de rebound even later de 2-3 binnenramde. Daar bleef het bij, waardoor de bijgelovigen zich alsnog in hun mening bevestigd zagen.

‘Snel vergeten’
Van der Neut kon na afloop niet anders doen dan vooruitkijken naar de twee nog resterende duels voor de winterstop ,,Ook hier kunnen we van leren. De rest moeten we snel vergeten. Eerst zorgen dat we tegen FC ‘s-Gravenzande en Jodan Boys de volle winst pakken. Dan gaan we in ieder geval als koploper de winterstop in.”

Hoek vierde even verderop op gepaste wijze haar feestje. De terugreis moet door de 2-3 overwinning in de spelersbus ieder geval een stuk korter hebben aangevoeld. De Zeeuwse wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’, die prominent op dat voertuig prijkte, ging deze middag niet op voor de thuisploeg. Die worstelde wel, maar kwam deze keer niet boven.

Noordwijk – Hoek 2-3 (0-1). 26. De Backer 0-1 (strafschop), 75. Le Congé 0-2 (eigen doel), 84. Ceesay 0-3), 90. Wendt1-3, 90+3 Le Congé 2-3

Rode kaart: 66. Bosma (Noordwijk)

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Van der Neut, Michel, Bröcker (69. James), Le Congé,  Bosma, Dorothea (20. Borsboom),  Reynaers (75. Overvliet), Wendt, Westdijk

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)