Eindelijk gaat het seizoen beginnen. Nog één nachtje slapen en dan begint de Tweede en Derde Divisie aan het nieuwe seizoen. Dat betekent tegelijkertijd dat ook Voetbal in de Bollenstreek weer op volle toeren gaat draaien. Uiteraard zijn wij in de zomerstop doorgegaan met het schrijven van artikelen en het in de gaten houden van het nieuws. Ook het komende seizoen kunnen jullie dat weer van ons verwachten, maar deze keer schakelen we wel jullie hulp in. 

Met dat laatste bedoelen we meerdere dingen. Mochten jullie toffe video’s, foto’s of grappige verhalen hebben, dan zijn ze uiteraard welkom op ons platform! VIDB is namelijk niet alleen voor alle liefhebbers die van het voetbal in de Bollenstreek houden, maar ook van. Tegelijkertijd hebben we jullie hulp in meerdere opzichten nodig.

Ons platform bestaat al zes jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een journalistiek merk in het amateurvoetbal. Zijn wij ergens niet aanwezig, dan worden we gemist en zijn we ergens wel, dan lijkt het vanzelfsprekend. Wat ons betreft is dat een groot compliment en bevestigt dat dat wij de laatste jaren op de goede weg waren. Helaas zitten er ook mindere kanten aan het bedrijven journalistiek anno 2019. De mogelijkheden zijn eindeloos en tegenwoordig kan je iedereen bereiken met meerdere middelen. Daarnaast is ook de concurrentie gegroeid.

Wij proberen onderscheidend te zijn door vooral het verhaal achter het nieuws te brengen. Gebeurt er iets opmerkelijks in de streek, dan zijn wij er als de kippen bij om het verhaal daar achter zo snel mogelijk online te krijgen. Dit willen wij doen op een professionele manier en dat vergt het nodige. Zo is het gebruikmaken van professionals voor ons een absolute must, omdat wij de kwaliteit hoog willen houden. Echter heeft dat ook een keerzijde.

Wij hebben stabiele bezoekersaantallen, maar ook dit platform kampt met een journalistiek probleem: inkomsten werven. Vele mediabedrijven zijn op zoek naar het ei van Columbus in dit opzicht. Advertentie-inkomsten zijn geen vetpot en dus pakken media alle mogelijkheden aan om de eigen broek op te houden. Dit geldt ook voor ons. Wij willen als platform de komende jaren er nog steeds voor jullie zijn, maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig.

Waarschijnlijk hebben jullie het afgelopen seizoen gemerkt dat wij zo nu en dan om een kleine bijdrage vragen bij een artikel. De feedback die wij daarop hebben gekregen, is dat jullie dat meestal irritant vinden. Dit snappen wij, maar begrijp ons niet verkeerd: dit doen wij om het platform draaiende te houden. Sinds kort is er een optie bijgekomen. Jullie kunnen namelijk ook abonnee worden van VIDB. Voor €36,- per jaar kan je alle artikelen lezen en lever je een enorm grote bijdrage aan het platform. Nogmaals: Deze site is niet alleen voor de liefhebbers in de Bollenstreek, maar ook van de liefhebbers.

Dit weekend gaan wij weer van start en daar hebben wij enorm veel zin in. Ook dit seizoen proberen wij innovatief te zijn en dus met nieuwe en leuke content te komen. Wij staan de komende maanden weer klaar voor jullie en hopelijk jullie ook voor ons. Dat het een mooi seizoen mag worden!

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De strijd onder de Noordwijkse lat is nog niet beslist’ REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)