Ook Jaap van Duijn blijft Quick Boys trouw. Het contract van de Katwijker is met een jaar verlengd. Van Duijn (24) tekende vorig jaar voor twee seizoenen bij, maar er werd wel een evaluatiemoment opgenomen. Beide partijen zijn overeengekomen dat Van Duijns toekomst op Nieuw Zuid ligt.

De positie van clubtopscorer Van Duijn (acht goals) was zeker niet onomstreden. De aanvaller leek zichzelf de eerste seizoenshelft onmogelijk te maken. Op trainingskamp op Gran Canaria werden de koppen bij elkaar gestoken en werd besloten Van Duijn centrumaanvaller te maken. Die beslissing pakt vooralsnog goed uit. Van Duijn scoorde driemaal in de eerste drie wedstrijden van 2015, waaronder zaterdag op schitterende wijze tegen SHO.

Ooit met de schaal

,,Quick Boys is mijn club, hier ben ik groot geworden. Ik zou ook nooit meer weg willen”, verklaart Van Duijn op de clubsite. ,,Het is mijn doel om nog minimaal acht jaar in het eerste elftal te spelen. Eens zal ik met die schaal in mijn handen staan.”

Van Duijn is bezig aan zijn derde periode op Nieuw Zuid. De buitenspeler begon met voetballen in de jeugd van Quick Boys en keerde na uitstapjes bij PSV en Feyenoord in de zomer van 2010 terug. In het seizoen dat de Katwijkers in een beslissingswedstrijd tegen Noordwijk naast de titel grepen, speelde Van Duijn zich in de kijker bij ADO Den Haag.

Van Duijn begon bij de Residentieclub voortvarend en groeide vanwege zijn opvallende haardos uit tot publiekslieveling. Uiteindelijk eindigde het avontuur in mineur. Van Duijn besloot zijn spullen in te leveren, nadat hij was teruggezet naar de amateurs. Na een seizoen degradatievoetbal met Spakenburg keerde de verloren zoon weer terug bij Quick Boys.

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)