Het college van Lisse heeft vrijdag bekend gemaakt dat ze de Raad van de gemeente een voorstel gaan doen voor een nieuw sportcomplex op Ter Specke. De sloophamer mag wat betreft het college in de huidige sporthal en de accommodatie van FC Lisse. Op hetzelfde terrein moet dan een nieuwe gemeentelijke sporthal en een nieuwe opstal voor FC Lisse komen.

In december 2012 werden de eerste gesprekken gehouden tussen de FC en de gemeente. Na de vele onderlinge meetingen zijn de partijen het eens geworden dat een volledig nieuwe accommodatie de beste variant is voor een duurzame oplossing. De sporthal wordt van de gemeente en zal bevolkt worden door meerdere verenigingen op Ter Specke.

Op de website laat bestuurslid Chris van der Salm weten dat de FC huur zal betalen bij gebruik en dat het klein onderhoud zal plegen. Het dagelijkse bestuur ligt in gemeentelijke handen.

Een overzicht van Sportpark Gemeente Lisse

Er wordt ook over gesproken dat FC Lisse een half miljoen mee moet betalen aan de sporthal. Volgens Van der Salm is dat nog alles behalve zeker. ,,Er ontbreekt nog onderbouwing. We zullen op korte termijn bij elkaar komen en bekijken hoe en of hier invulling aan gegeven kan worden.”

Zoals het er nu naar uit ziet zal er in 2020 een nieuwe accommodatie staan op Ter Specke. De plannen moeten wel ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd. Later dit jaar is de algemene ledenvergadering.

Foto: Cees Verburg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude