De twee routiniers van VVSB waren na afloop van het bekertreffen met FC Volendam, dat eindigde in een 4-1 nederlaag, helder in hun analyse. Zowel Bas Ruigrok en Vladimir Jozic stelden dat hun ploeg de goals te makkelijk weggaf. 

,,Na vier minuten ligt de bal er al in. Dan kan het plan de prullenbak al in”, zag aanvoerder Jozic ,,Je wilt proberen zolang mogelijk de nul te houden hier. Dat was wel de opdracht. Dan krijg je de 1-1 in je schoot geworpen, maar dan de 2-1, die mag niet vallen op deze manier”, vervolgt de middenvelder. ,,Dat is wel een blunder.”

Dat zag ook Ruigrok vanaf de kant. De middenvelder begon zoals veel vaker al dit seizoen op de bank en kwam er gedurende de tweede helft in. ,,We geven de goals heel makkelijk weg. Ook tegen amateurs was dit dodelijk geweest. Twee mensen mogen nooit zo vrij staan bij die eerste tegengoal.” Het overkomt VVSB te vaak dit seizoen, stelt ook Ruigrok. ,,Dat heeft ook met onze speelwijze te maken. Als je ver van de goal afspeelt, neem je dat risico. Maar daar had dit niets mee te maken.”

‘Lauwe sfeer’
De middenvelder kwam erin net nadat de 4-1 was gevallen. ,,Ik zei nog tegen de jongens dat we er eentje moesten maken voor de supporters. Die waren weer geweldig.” 
Hij verbaasde zich over de lauwe sfeer die er verder in het stadion hing. Er waren ongeveer evenveel toeschouwers uit Volendam dan uit Noordwijkerhout. ,,Dat vind ik heel raar. En begrijp ik niet. Het is niet dat Volendam ieder jaar de kwartfinales haalt. En ze staan nota bene vierde in de Jupiler League. Maar dit schijnt bijna iedere week zo te zijn. Ook toen wij hier kwamen kijken tegen RKC was dit het geval. Ik zou ook nooit in zo’n sfeer willen voetballen. Laat mij maar lekker Tweede Divisie voetballen en erbij werken. Deze jongens zullen ongetwijfeld meer verdienen, maar dat is dan maar zo.” 

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude