Noordwijk heeft ook zijn vijfde competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Ook in Assen kwam de ploeg van Kees Zethof op voorsprong, maar in blessuretijd tekende de thuisploeg de gelijkmaker aan.

Een opvallende statistiek: Noordwijk kwam zowel tegen Kon. HFC (1-1), AFC (1-1), Katwijk (2-2) en Excelsior Maassluis (1-1) aan de leiding, maar moest in alle gevallen met een gelijkspel genoegen nemen. In Drenthe leek het eindelijk van een driepunter te komen.

Noordwijk brak al vroeg in de wedstrijd de ban: Marouane Bakour slingerde voor, waarna Emiel Wendt zijn eerste seizoenstreffer binnenknikte: 0-1. Wendt raakte later in de wedstrijd nog de paal.

Strafschop gemist
Vervolgens kwam er kort voor tijd een uitgelezen kans op 0-2, toen de bal in de 86e minuut op de stip ging. Wendt, die tegen AFC had gemist, liet het buitenkansje aan Ruben Marbus, maar zonder succes. De invaller schoot snoeihard op de lat.

Het was opnieuw een dure misser, want niet veel later (in de tweede minuut van de blessuretijd) maakte ACV gelijk: 1-1. Zodoende stapte Noordwijk met een kater en opnieuw een remise terug de bus in richting de Bollenstreek.

ACV – Noordwijk 1-1 (0-1)
Goal: Emiel Wendt

Archieffoto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN