Vlak nadat Marciano Mengerink zijn handtekening had gezet onder een tweejarig contract bij VV Katwijk, liet de spits een berichtje achter op social media. Twee woorden sprongen daar uit: gevoel en waardering. De aanvaller is gelukkig op de Krom. Geen enkele reden dus om niet bij te tekenen bij de Katwijkse voetbalvereniging. ,,Op amateurniveau wil ik voor geen andere club uitkomen”, stelt Mengerink duidelijk.

Daar zit ‘m precies de crux. Katwijk wilde snel handelen, omdat de aanvaller in de belangstelling staat van twee clubs uit de Jupiler League. Dat zou natuurlijk wel een stap hogerop zijn voor de spits. Volgens technisch directeur Cees Bruinink ging het om twee ploegen uit de top vijf van die competitie, zonder daarbij te vertellen om welke clubs het gaat. Ook Mengerink laat niks los. ,,Weet je wat nu zo lastig is aan die interesse? Het was niet concreet”, laat de topscorer van VV Katwijk weten.

,,Daarom wilde Katwijk ook dat het zo snel mogelijk rond zou komen. Nog voordat die clubs konden toeslaan. Er staat wel een clausule in mijn contract dat wanneer Jupiler League-clubs zich bij mij melden, ik daar naartoe kan gaan. Maar zolang ze zich niet melden, voel ik me prima bij Katwijk.”

De aanvaller kwam anderhalf jaar geleden samen met Dick Schreuder mee naar de Krom. Het aanblijven van Schreuder speelde een belangrijke rol in het bijtekenen van Mengerink. ,,Het is een stukje veiligheid wat dat met zich meebrengt”, spreekt de spits zich uit. ,,Ik weet wat ik aan de trainer heb. Het aanblijven van Schreuder was zeker heel belangrijk in mijn beslissing om bij te tekenen. Maar ik weet ook wat ik aan de club heb, wat ik aan het team heb. Ik wil op amateurniveau voor geen andere club uitkomen. Daarnaast is de reisafstand Amsterdam-Katwijk goed te doen.”

Uniek
Het zijn niet alleen de praktische redenen waarom Mengerink in het oranje blijft spelen. Ook de club zelf maakt een goede indruk op de Amsterdammer. ,,Katwijk is uniek!”, vindt Mengerink. ,,Ik heb in Nederland nog niet op dit amateurniveau bij een andere club gespeeld, maar ik hoor van ploeggenoten dat Katwijk heel speciaal is. Voetbal van hoog niveau wordt hier gecombineerd met gezelligheid.”

,,Ik voel me ontzettend gewaardeerd. Dat merk ik aan de staf, spelers en supporters. Iedereen doet hier wat voor de club. Die waardering kan ik niet uitdrukken in geld. Dat blijkt ook aan het contract. Niet eens zozeer qua geld, maar vooral vanwege de duur van twee jaar. Dat hebben ze volgens mij alleen nog maar bij Robbert Susan gedaan.”

Met 12 goals is Mengerink ook dit seizoen weer belangrijk. De aanvaller kent een prima eerste seizoenshelft, waarin Katwijk de druk blijft opvoeren op koplopers Spakenburg en Kozakken Boys. ,,We gaan nog twee wedstrijden knallen voor de winterstop. We blijven op jacht naar die twee clubs, maar een plek bij de eerste zeven is het belangrijkste. Verder staan we er goed voor, dus wie weet wat er nog gaat gebeuren dit seizoen. We gaan straks eerst op trainingskamp naar Marbella. Wat stiekem ook een beetje vakantie is”, besluit Mengerink lachend.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)