De herinrichting van sportpark De Boekhorst kan met ingang van het voorjaar 2018 van start kan gaan. Dat werd woensdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte en Wonen van de Noordwijkerhoutse gemeenteraad duidelijk.

Als het aan het College ligt wordt eerst begonnen met het aanleggen van de nieuwe rondweg op het sportterrein aan de noordkant van De Boekhorst. Direct daarna kan de schop de grond in. Op 20 april wordt er in de raadsvergadering over de herinrichting van het Noordwijkerhoutse sportpark een definitief besluit genomen.

Het plan om een sporthal te realiseren, iets waar VVSB geen voorstander van was, is gesneuveld. Tevens is duidelijk geworden welke financiële bijdrage de Noordwijkerhoutse voetbalvereniging moet gaan leveren om een en ander te realiseren. Een indicatie van dat bedrag ligt ondertussen op tafel. De hoogte wordt bepaald door het feit dat VVSB opstallen zoals de tribune, kantine en het businesshome zelf dient te bekostigen.

Kosten
Een kostenraming van datgene wat VVSB zelf bij zou moeten dragen komt uit op €2.500.000. Dat bedrag is dus een schatting en betreft in principe een maximum. Dat brengt jaarlijks een last met zich mee van €99.000, uitgaande van een looptijd van dertig jaar. Dit bedrag kan overigens naar beneden worden bijgesteld als er aanpassingen plaatsvinden in de grootte en inrichting van de te realiseren opstallen, er sprake is van wel of geen btw-afdracht en er de nodige zelfwerkzaamheid door vrijwilligers van de club plaatsvindt.

Namens VVSB laat preses Arjan Broekhof weten pas kort voor de commissievergadering van afgelopen woensdag op de hoogte te zijn gesteld van de financiële bijdrage die zijn vereniging dient te leveren voor de herinrichting van sportpark De Boekhorst. ,,Het financiële gedeelte, dat wil zeggen de in de nota genoemde cijfers, gaan we de komende tijd bespreken met de gemeente. Vooruitlopend daarop ga ik nu niet in op datgene wat nu op tafel ligt. Daar is het nu nog te vroeg voor. We gaan eerst in overleg.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)