Na de winterstop zal het leven van SJC-speler Timo Ruigrok er compleet anders uitzien. Zijn baan en zijn plaats in de hoofdmacht van de Noordwijkers gaat de middenvelder tijdelijk verruilen voor een wereldreis. Samen met zijn twee beste vrienden stapt hij begin 2016 in het vliegtuig naar Azië.

De keuze om een wereldreis te maken is er eentje die je niet zomaar even maakt. Ook Ruigrok ging niet over een nacht ijs. ,,Ik heb er lang over na moeten denken. Mijn vrienden hadden het al langer in de planning staan, maar bij mij ging het niet meteen kriebelen. Op een gegeven moment ga je beseffen dat dit een kans is die je maar een keer krijgt. Op mijn werk en bij SJC zeiden ze meteen dat ik dit moest doen.”

‘Gaaf en mooi avontuur’
Na wikken en wegen is het oog van Ruigrok en zijn vrienden gevallen op Azië. Hoe lang hij daar zal vertoeven weet hij nog niet. ,,Tot het geld op is”, zegt hij lachend. ,,Echt globale plannen hebben we nog niet, maar we gaan sowieso naar Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en de Filipijnen. Ik verwacht dat we daar ongeveer vier maanden blijven. Wat ik verwacht van de reis? Ik denk dat we een heel gaaf en mooi avontuur tegemoet gaan. Je ziet een heel ander deel van de wereld en maakt kennis met mensen die in een andere cultuur leven.”

De voetbalcarrière van de 20-jarige Ruigrok is niet altijd over rozen gegaan. Vier operaties aan zijn enkel verder, kon hij halverwege vorig seizoen eindelijk minuten maken in het eerste van SJC. Het blessureleed en de staat van zijn enkel waren voor de middenvelder een van de redenen om de knoop door te hakken. ,,Verschillende artsen hebben tegen mij gezegd dat ik beter kan stoppen met voetballen. Langzamerhand is alles al aan het verslijten.”

Ondanks het advies van de artsen vertelt Ruigrok dat hij een tikkeltje eigenwijs is. ,,Stoppen doe ik niet. Maar de kans dat ik geblesseerd raak is aanwezig. Daar ben ik een beetje bang voor. Achteraf zou ik dan spijt krijgen dat ik niet op reis ben gegaan.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)