Barry Opdam blijft assistent-trainer van de hoofdmacht van FC Lisse. De oud-prof heeft voor een jaar bijgetekend en gaat in zijn huidige rol zijn derde jaar bij de hoofdmacht in.

De 48-jarige Opdam speelde lang betaald voetbal bij FC Volendam, AZ en Red Bull Salzburg. Na zijn actieve carrière was hij zeven jaar jeugdtrainer bij FC Volendam: hij deed eerst drie seizoenen de O12, daarna twee jaar de O15 en vervolgens twee seizoenen de O19.

Nadat zijn tijd in het Palingdorp ten einde was gekomen, sloot Opdam weer een (jeugd)categorie hoger aan, bij de O23 van FC Lisse. Daarna stroomde hij door naar de hoofdmacht.

Assistent onder drie hoofdtrainers
In het seizoen 2022/2023 ondersteunde hij samen met Richard van Heulen hoofdtrainer Raymond Bronkhorst. Opdam bleef ook na het vertrek van laatstgenoemde en het doorschuiven van Van Heulen assistent-coach. Ook van Sjaak Polak was Opdam de rechterhand.

Een succesvol seizoen heeft FC Lisse niet achter de rug. De Lissenaren eindigden als laatste in de Betnations Divisie en zijn daardoor na twee jaar terug in de Derde Divisie.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Nieuwe kans voor Van Ekeris in betaalde voetbal

POPULAIRE BERICHTEN