Afgelopen zaterdag op Nieuwsjaarsdag speelde oud-FC Lisse-speler Barry Opdam zijn tweede wedstrijd met de oud-internationals tegen de Legends van Koninklijke HFC. Vorig jaar debuteerde Opdam met de oud-internationals en verloor toen met 4-2. Zaterdag was het tijd voor Opdam om zich te revancheren.

De ploeg van Sjaak Swart won overtuigend met 1-3 deze 84ste editie. Met de rust stond de ploeg van Swart nog op een 1-0 achterstand na vijf minuten spelen door Jurjen Bettink. Vlak daarna mistte Pierre van Hooijdonk een penalty. Na rust trokken de internationals de winst naar zich toe. Van Hooijdonk maakte zijn fout goed met de gelijkmaker: 1-1. Een klein kwartier verder scoorde Martijn Reuser de 1-2. Vijf minuten later was Ronald de Boer trefzeker met een prachtige lob: 1-3.

Conditie Opdam geen probleem
Over zijn conditie hoefde Lissenaar zich geen zorgen te maken al was het wel aanpoten in de eerste helft. ,,De eerste helft ging het wat moeizaam. Die gasten waren behoorlijk snel. Met de rust hadden we eigenlijk wel voor moeten staan. Toen hebben we wel een paar mogelijkheden gekregen. In de tweede helft stellen we orde op zaken. Ik heb vandaag weer volop genoten van het hele gebeuren. We zijn eerst allemaal bij elkaar gekomen en dat is heel amusant kan ik je zeggen. Je moet ook met een vette knipoog naar deze wedstrijd terugkijken. Natuurlijk wil je winnen. De mentaliteit bij de jongens is nog heel hoog kan ik je zeggen. Ik heb in ieder geval nu twee keer meegedaan en de stand is weer in evenwicht. Een verloren en een gewonnen. Voelt toch even lekkerder aan hoor.”

Het is alweer elf jaar geleden dat Opdam afscheid nam bij Oranje. De oud-verdediger van AZ waar hij meer dan 400 wedstrijden speelde, was vereerd dat hij voor de tweede keer werd uitgenodigd. Volgend jaar is hij zeker weer beschikbaar als het aan hem ligt.

4000 toeschouwers
Elk jaar wordt de traditionele wedstrijd tussen de Legends en de oud-internationals gespeeld bij de Kon HFC. Vandaag waren er ook weer 4000 toeschouwers aanwezig bij het duel. Oud-scheidsrechter Ruud Bossen floot de wedstrijd.

Vanaf 1923 wordt deze traditionele wedstrijd gespeeld. De Legends wonnen 24 keer de wedstrijd. Het team van Swart won na vandaag 46 maal en er werd veertien keer gelijkgespeeld. Het aantal gespeelde wedstrijden van 84 had nog hoger kunnen zijn. Maar door extreem weer en de oorlogsjaren gingen een aantal wedstrijden verloren. Oudgediende Sjaak Swart speelde de wedstrijd zelf achttien keer mee. Swart loopt al mee vanaf 1974 en zijn collega-trainer oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers al ruim twintig jaar.

Opstelling oud-internationals: Dennis Gentenaar, Frank de Boer, Ronald de Boer, Barry Opdam, Orlando Engelaar, Pierre van Hooijdonk, Denny Landzaat, Michael Mols, Arthur Numan, Martijn Reuser, Simon Tahamata, Aron Winter, Rob Witschge, Richard Witschge, Andwele Slory, Theo Lucius, Tim de Cler, John Heitinga.