De supportersgroepen van Katwijk en Quick Boys zijn ‘not amused’ over de verplichte buscombi omtrent de derby. Beide supportersgroepen zijn het oneens met het feit dat de verplichte buscombi is ingesteld. De ophef is ook binnen de gemeenteraad gesluimerd. Politieke partij ‘DURF‘ wilt namelijk een aantal vragen stellen aan de gemeenteraad wat betreft de zware ingreep. 

De partij zet namelijk z’n vraagtekens over hoe het proces zich heeft voltrokken en welke partijen aan tafel hebben gezeten met de gesprekken. Daarnaast wilt ‘DURF‘ de volgende vragen stellen:

1. Is er overleg geweest met VV Katwijk en Quick Boys over de aanstaande wedstrijd op 21 september? Zo ja, kwam hier door één van de partijen de wens voor een combi-regeling naar voren?
2. Zijn de supportersverenigingen van de clubs ook meegenomen in het proces om tot deze beslissing te komen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe hebben zij op dit besluit gereageerd?
3. In hoeverre zorgt een combi-regeling ervoor dat bezoekers van Quick Boys gebruik zullen gaan maken van de andere kaartverkoop en zich daardoor juist mengen met het thuispubliek? Is hier in voldoende mate over nagedacht? Zo nee, hoe wordt in de toekomst met dit soort situaties omgegaan?
4. Deelt het college de mening van DURF dat deze aanpak goed geëvalueerd moet worden? Zo ja, kan deze evaluatie worden gedeeld met de gemeenteraad?
5. Wat zijn de criteria die zijn opgesteld om te kiezen voor een combi-regeling bij voetbalwedstrijden? Is er een bepaald toekomstperspectief te geven wanneer deze combi-regelingen niet meer nodig zouden moeten zijn?
6. Wordt er gemiddeld genomen door het opleggen van een combi-regeling bespaard op de politiekosten?

Naar verwachting zal er komende week meer duidelijkheid komen over de besluitvorming rondom de derby. Overigens heeft de harde kern van Quick Boys, Quick Boys Firm, al aangekondigd niet richting De Krom af te reizen op 21 september. Ook de supportersgroep is niet tevreden met de buscombi. Vandaar dat zij de derby verstek laten gaan.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Bowlen in de Bollenstreek: ,,Als het in de competitie ook zo makkelijk gaat..”
POPULAIRE BERICHTEN