Na afloop van de wedstrijd tussen Ter Leede en FC ’s-Gravenzande was één man helemaal gelukkig, doelpuntenmaker Ian van Otterlo. Hij schoot rond de 62e minuut de bevrijdende 1-0 binnen.

Dat de score niet verder werd uitgebreid, had Ter Leede aan zichzelf te danken. 75 procent balbezit zegt ook niet alles, zo bleek maar weer eens. De mogelijkheden om vaker te scoren waren volop aanwezig. Maar het was iedere keer net niet: of de aannames waren (te) matig, of een overtalsituatie werd slecht uitgespeeld. Dat laatste gebeurde regelmatig.

Stijlvolle actie van Oussama Siali

Zo kon Gravenzande lange tijd de nul houden. Dat onder aanvoering van Ruben de Groot die alles won in de lucht met zijn kopkracht. Zo werd de rust bereikt met 0-0 en was de ploeg van Richard Elzinga moreel gezien de winnaar.

Van Otterlo stelde uiteindelijk in het tweede bedrijf toch de zege veilig, ,,Ik ben heel gelukkig dat we de drie punten binnen hebben gehaald. De goal was een bevrijding voor de ploeg. Daarna hadden we door moeten pakken. Maar het was iedere keer net niet. Ook ik had de kans om twee spelers in stelling te brengen na de 1-0. Mijn teamgenoten stonden zo vrij als een vogeltje.”

,,Er was dus helemaal geen sprake van een wedstrijd. Vandaag wel.”

,,Ik voerde mijn actie te ver door waardoor de ruimte nihil werd. Dat mijn schot overging was niet vreemd te noemen vanaf de zijkant. Na dat moment was ik best wel kwaad op mezelf. Voor hetzelfde geld gaat het in de eindfase nog mis. Dan had ik helemaal gebaald, ondanks mijn goal. Gelukkig liep het goed af. Deze wedstrijd was zó belangrijk voor ons na het verlies van vorige week tegen Rijsoord.”

FC ‘s-Gravenzande-coach Elzinga had nog hoop gekoesterd dat zijn ploeg op gelijke voet zou komen met Ter Leede. ,,We verzuimden toe te slaan in de eindfase. We krijgen drie of vier mogelijkheden en daar had er wel eentje van in gemogen”, stelde hij. ,,Wij zijn nieuw in deze klasse en dat is even wennen voor de jongens. Dit was voor ons de eerste echte test. Vorige week tegen SteDoCo stonden we al na tien minuten met tien man. Er was dus helemaal geen sprake van een wedstrijd. Vandaag wel. Dat Ter Leede meer in balbezit was en mogelijkheden kreeg, is niet mijn zaak. We stonden goed. Helaas blijft het zonder resultaat.’

Ronnie Verplancke verstuurt een pass

En daar was alles mee gezegd. De goal van Van Otterlo was door het verloop van de wedstrijd extra belangrijk geworden. Het had zomaar nog anders kunnen lopen.

Ter Leede-aanvoerder Mike Boelee baalde niettemin stevig na afloop van de wedstrijd. Twintig minuten voor het einde raakte de verdediger geblesseerd aan zijn hamstring. Boelee was alweer bezig met de volgende wedstrijden: uit bij Hoek en vervolgens tegen Katwijk voor de KNVB-Beker. Boelee wil altijd spelen, maar of dat haalbaar is, is nog maar de vraag. Eerst maar eens de training van maandag afwachten, stelde Boelee zichzelf gerust.

Ter Leede – FC’s-Gravenzande 1-0 (0-0). 62. Van Otterlo 1-0

Ter Leede: Sandor, Boelee, (70. Van der Lans), Kraaijvanger, Zandbergen, Mouchih, Zwetsloot, Verplancke, Van Otterlo, Bok, (75. Van Veen), Siali (84. Dam), De Kruijs

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportPics


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer