Quick Boys raakt opnieuw een basiskracht kwijt aan het betaalde voetbal. Tyrone Owusu vertrekt naar Telstar en volgt daarmee het voorbeeld van ploeggenoot Guus Offerhaus.

Owusu heeft voor een jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. Hij komt vanaf komende zomer te werken onder Anthony Correia, afgelopen jaren de trainer van Katwijk. Bij Telstar speelt ook Youssef el Kachati, die eerder al Quick Boys verruilde voor Telstar.

Motor op het middenveld
De 25-jarige Owusu is bezig aan zijn tweede seizoen op Nieuw Zuid. Het eerste jaar speelde hij vooral als rechtsback, maar de afgelopen voetbaljaargang was hij een motor op het middenveld. Met name in de KNVB Beker deed Owusu aan klantenbinding met een aantal ijzersterke optredens.

In de zomer van 2022 liep Owusu al stage bij Telstar, maar tot een contract leidde het niet. “De club wilde eerst aanvallers aantrekken, zo vertelde de trainer (Mike Snoei) me”, stelde Owusu destijds tegen VIDB. “Hij was wel tevreden en zei dat ze misschien in de winterstop of aan het einde van het seizoen alsnog bij me terugkomen.”

Tweede profclub
Nu, inmiddels een kleine twee jaar, was er nieuwe interesse vanaf Sportpark Schoonenberg en krijgt Owusu een tweede kans in het betaalde voetbal. Als jeugdspeler was hij actief voor ADO Den Haag. Vervolgens kwam hij ook uit voor Westlandia en Scheveningen.

Het vertrek van Owusu is een hard gelag voor Quick Boys, dat bijna zijn halve basiselftal kwijtraakt. Offerhaus gaat ook naar Telstar en Sem van Duijn naar AZ. Daarnaast keert de gehuurde Koen Blommestijn terug naar FC Volendam.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys raakt Offerhaus kwijt aan Telstar
Check ook: Tyrone Owusu: verrassende en ijzersterke motor van Quick Boys op ‘6’

POPULAIRE BERICHTEN