Ze staan er om bekend. De eerste oefenwedstrijden in de voorbereiding op alweer een nieuw seizoen worden door het grootste gedeelte van de trainers aangegrepen om er een fraaie wapenschouw van te maken. En dat was zaterdagmiddag op sportpark de Roodemolen niet anders waar Ter Leede en VVSB het tegen elkaar opnamen. Het in redelijke getale opgekomen publiek kreeg maar liefst 39(!) voetballende acteurs voorgeschoteld.

Daarbij nam het bezoekende VVSB het leeuwendeel voor zijn rekening: 22. Henk Wisman hield het bescheiden door ‘slechts’ zes wissels in te brengen. Daarbij was het met net name voor de paarsgele formatie, gezien het grote aantal nieuwelingen binnen de witte lijnen voortdurend zoeken. Dat gold echter daarbuiten ook voor de vaste supporters. Op de vragen het ‘wie is dat’ en ‘hoe heet die speler’ volgden vaak pas na enige discussie het juiste antwoord. Niet vreemd, omdat Wilfred van Leeuwen, die zijn team tijdens de thee inruilde voor elf verse krachten gedurende de volle negentig minuten bestond uit een mix van ‘oud en nieuw’.

Het aan elkaar wennen werd bij VVSB vanaf de aftrap pijnlijk duidelijk. Geschutter in de paarsgele defensie leverde Ter Leede binnen vijftien minuten zomaar twee doelpunten op. Eerst verslikte de defensie van VVSB zich in een verre bal op Oussama Siali, die vanaf de rechterflank op mocht stomen richting Ruben Valk, waarna de deze zomer van Zeeburgia overgekomen aanvaller de goalie kinderlijk eenvoudig uitspeelde en de 1-0 even later tegen het nylon lag. Nummer twee was zo mogelijk nog eenvoudiger. De gehele VVSB-defensie stapte op het verkeerde moment uit, waarna de mee opgekomen Tomas Arroyo de hoek voor het uitkiezen had (2-0).

Ander spelbeeld
En ook daarna was het duidelijk dat de lijntjes bij Ter Leede er nog altijd lagen. De negen spelers die ook vorig seizoen deel uitmaakten van de Sassenheimse-selectie aangevuld met Oussama Sialie en oud- Noordwijker Maurits Splinter bleven duidelijk de bovenliggende partij. Goed ingrijpen van Ruben Valk op een pegel van Maurits Splinter en een misser voor open doel van Jeffrey Bok voorkwamen dat de voorsprong nog voor de thee werd verdubbeld.

Na de pauze verscheen VVSB met wat meer body tussen de lijnen, terwijl de thuisploeg op dat gebied juist iets inleverde. Dat leverde een ander spelbeeld op, maar hoewel VVSB wel aandrong, lukte het de Noordwijkerhouters niet om tot scoren te komen. De grootste kans was daarbij nog voor Bas Ruigrok die vrij voor Constantin door de goalie persoonlijk werd gestuit. De speldenprikken van Ter Leede waren eveneens te ongevaarlijk om er nog een doelpunt bij te prikken. Daarmee was de kop eraf voor beide trainers, waarmee deze editie net als de vorige editie van bijna een jaar geleden opnieuw in een 2-0 zege voor Ter Leede eindigde.

Rustig verder bouwen
Een herhaling van zetten dus, net zoals dat ook in een ander opzicht voor Wilfred van Leeuwen gold. ,,We bereiden ons elk jaar op precies dezelfde manier voor op het nieuwe seizoen. Dat betekent dat we in de eerste wedstrijd altijd met twee verschillende teams aantreden. Het belangrijkste is dat alle spelers nu 45 minuten in de benen hebben. Kampioen van de voorbereiding zijn we nooit geworden en dat interesseert me ook niet. We hebben nu een bredere selectie. Dat betekent dat de concurrentie groter is en dat brengt weer nieuwe dynamiek met zich mee. Allemaal positieve zaken. Over vier weken moeten er staan en dat zal ook gebeuren. Nog drie oefenduels te gaan, hoewel we er waarschijnlijk nog wel een extra wedstrijd aan toevoegen”. VVSB dat de vakantiegangers Tommie Bekooy en ook Maikey Parami en Peet van der Slot nog miste, is volgende week wel compleet volgens Van Leeuwen. ,,Dan bouwen we rustig verder richting het basisteam.”

Voor Henk Wisman lagen de zaken min of meer gelijk. De oefenmeester die nog geen beroep kon doen op nieuwkomer Renée Troost, Vincent Ammerlaan en Tony Schreurs heeft in tegenstelling tot zijn collega een weekje extra in de voorbereiding. ,,En daarin staan er voor ons een aantal pittige wedstrijden op het programma. Zo treden we nog aan tegen Katwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys en FC Rijnvogels. Een bewuste keuze, want in elk van die wedstrijden valt er wel iets te leren voor ons. Dan is het natuurlijk altijd prettig als je zoals vandaag met een overwinning begint, maar dat zegt me verder niets. Belangrijk is echter dat we een goede eerste trainingsweek achter de rug hebben. lekker zo doorgaan zou ik zeggen.”

Ter Leede-VVSB 2-0 (2-0). 4. 1-0 Siali, 15. 2-0 Arroyo.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans (46. Vooijs), Bayram (70. Salim), Kappenberg (85. Van Stijn), Siali (46. Ait El Houssi), Verplancke, Bok (46. Lars de Ridder), Van der Kooije, Splinter (63. Duthlich).

VVSB 1e helft: Valk, Van der Boog, Bolck, Kraaijvanger, De Rijk, Broekhuizen, Schell, Jozic, Immerzeel, Serbony, Schipholt.

VVSB 2e helft: Van der Meer, Fecunda, Zwart, Warmerdam, Vijlbrief, Van Niel, Ruigrok, Admiraal, Schouten, Pauw, Tavilla.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC