Quick Boys presenteert op hele korte termijn nog geen opvolger van de vertrokken spits en topscorer Yordi Teijsse. Dat laat trainer Jan Zoutman weten aan VIDB. ,,De kwaliteit is belangrijker dan de snelheid.”

De club heeft al wel met een aantal kandidaten gesproken. Door het late tijdstip, amateurspelers kunnen niet meer overschrijven, is de Katwijkse derdedivisionist gedwongen om te kijken naar spelers in het betaalde voetbal. En dat is niet altijd makkelijk. ,,Sommigen hopen nog op een aanbieding, en dat kan ook uit het buitenland zijn. Die willen wachten tot het transferwindow dichtgaat. En wij willen ook niet overhaast te werk gaan. Het aanbod is er wel, maar een speler moet passen bij ons en bepaalde kwaliteiten hebben. Bij een oud-prof zit dat overigens vaak wel goed. We hebben ook nog wel naar amateurs gekeken, maar veel hadden hun ja-woord al gegeven aan een nieuwe club.”

Proberen
Zoutman wanhoopt zeker nog niet. ,,We hebben met Max van Steen een jonge talentvolle spits in huis. Tijdens de voorbereiding zullen we toch veel gaan proberen. Pas aan het einde ga je met je vaste kern spelen. Maar hoe eerder dat kan, des te fijner natuurlijk. Tot eind augustus hebben we de tijd. En dan staat er ook echt een spits die Quick Boys beter maakt.”

Quick Boys zoekt ook nog een nieuwe doelman. Dinsdagochtend werd bekend dat Cor Varkevisser vanwege knieproblemen niet terugkeert op het oude nest. Varkevisser had de concurrentie moeten aangaan met Martijn de Zwart.

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)