De Oranje Leeuwinnen onder leiding van ex-Ter Leede-speelster Sarina Wiegman zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs voor plaatsing van het WK na een 2-1 nederlaag tegen Noorwegen. Door het verlies in Oslo klommen de Noren over de Nederlanders heen en eindigden de Scandinaviërs als eerste in de kwalificatie-poule.

De Oranje Leeuwinnen kwamen in in de hoofdstad van Noorwegen binnen no-time op achterstand via een goal van Ingrid Syrstad Engen. Een minuut later maakte Isabell Herlovsen al de 2-0. In de eerste helft waren de dames uit Noorwegen met schoten op de paal en de lat nog dicht bij een een derde goal.

Via Vivianne Miedema kwamen de Nederlandse dames nog voor rust op 2-1. De dames bleven in helft twee druk uitoefen op de Noorse goal, maar kwamen niet tot een gelijkmaker. Bij een gelijkspel of overwinning hadden de Oranje Leeuwinnen zich direct geplaatst voor het WK in Frankrijk.

Renate Jansen uit Abbenes, die in haar jeugd bij Kagia voetbalde, zat wel bij de selectie maar kwam niet in actie tijdens de wedstrijd in Noorwegen. De loting voor de play-offs is aankomende vrijdag.

Lees ook: ‘Reno van Heiningen wil trapsgewijs naar de top’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO