De Oranje Leeuwinnen onder leiding van ex-Ter Leede-speelster Sarina Wiegman zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs voor plaatsing van het WK na een 2-1 nederlaag tegen Noorwegen. Door het verlies in Oslo klommen de Noren over de Nederlanders heen en eindigden de Scandinaviërs als eerste in de kwalificatie-poule.

De Oranje Leeuwinnen kwamen in in de hoofdstad van Noorwegen binnen no-time op achterstand via een goal van Ingrid Syrstad Engen. Een minuut later maakte Isabell Herlovsen al de 2-0. In de eerste helft waren de dames uit Noorwegen met schoten op de paal en de lat nog dicht bij een een derde goal.

Via Vivianne Miedema kwamen de Nederlandse dames nog voor rust op 2-1. De dames bleven in helft twee druk uitoefen op de Noorse goal, maar kwamen niet tot een gelijkmaker. Bij een gelijkspel of overwinning hadden de Oranje Leeuwinnen zich direct geplaatst voor het WK in Frankrijk.

Renate Jansen uit Abbenes, die in haar jeugd bij Kagia voetbalde, zat wel bij de selectie maar kwam niet in actie tijdens de wedstrijd in Noorwegen. De loting voor de play-offs is aankomende vrijdag.