De Oranjevrouwen zijn er dinsdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs voor deelname aan het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won met 1-2 bij Denemarken. De heenwedstrijd in Breda werd eerder met 2-0 gewonnen door de Leeuwinnen.

Bij de bezoekers bleef ex-Kagiaan Renate Jansen negentig minuten op de bank. Nederland kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand, omdat de thuisploeg vanaf de strafschopstip raak schoot. Lineth Beerenstyn zorgde voor de thee voor de gelijkmaker. De aanvalster wist vlak voor tijd ook de winnende te maken: 1-2.

Het WK voor vrouwen zal in de zomer van 2019 plaatsvinden in Frankrijk. De dames van Oranje werden twee jaar geleden op het Europees kampioenschap nog kampioen in eigen land.