De VIDB-Businesscup is voor bedrijven een mooie gelegenheid om met de hele organisatie een dag te ontspannen. Voetbal en veel gezelligheid zijn daar de formule voor. Verscentrum Nederland, totaalleverancier voor de zorg-, bedrijven en retailsector, had de charme van het laagdrempelige toernooi vanaf editie één in de gaten. Jordy Hoekstra, manager e-commerce en zelf ooit voetballend voor FC Rijnvogels, vertelt over het snel groeiende Sassenheimse bedrijf, de band met het voetbal in de bollenstreek en de verwachtingen van de volgende editie van de BusinessCup. 

Hi Jordy, leuk dat jullie dit jaar weer van de partij zijn. Wat voor band heeft jullie bedrijf eigenlijk met voetbal in deze regio?
,,Wij vinden het als bedrijf ook erg leuk om weer deel te nemen! Onze band met het voetbal hier in de streek is vrij voor de hand liggend: wij zijn bij veel clubs sponsor. Dat doen we omdat wij als bedrijf in de Bollenstreek gevestigd zitten en een groot deel van ons dagelijks groeiende personeelsbestand een band heeft met verschillende sport- en voetbalclubs in de buurt. Het levert dus niet alleen naamsbekendheid, maar je geeft het personeel ook iets terug.”

Een mooie maatschappelijke functie! Is dat ook de reden voor het steeds terugkeren op de Businesscup van Voetbal in de Bollenstreek? 
,,Dat heeft ook zeker met het personeel te maken. Het toernooi is een mooi moment om met het hele bedrijf te mengen. Normaal spreek je toch alleen de mensen waar je direct mee werkt. Met elkaar voetballen is een leuke manier van elkaar leren kennen. Of je nou werkt in het management of op de vloer: het is belangrijk om dit soort dingen met elkaar te doen. En jullie BusinessCup is een prachtig toernooi voor het hele bedrijf.”

Dat de deelname populair is onder het personeel blijkt wel uit jullie inschrijving van dit jaar: jullie doen dit jaar met twee teams mee?
,,De animo is inderdaad groot. Vorig jaar moesten we wat mensen teleurstellen. Daarom hebben we er nu maar een team bijgenomen. Ze waren allebei zo gevuld, dus dat is een goed teken!”

Jullie hebben in die drie jaar alleen nog geen prijs gepakt. Dit jaar dus alle kwaliteiten in een team opstellen?
,,Haha, dat zouden we eigenlijk moeten doen. We hebben dit jaar wel wat fanatiekere voetballers erbij, maar ik denk dat we voor twee mooie mixen gaan. Ook om alles lekker gemengd te houden, zoals ik al eerder vertelde. Vorig jaar hebben we de poulefase wel overleefd, we gaan dus minimaal voor een evenaring van die presentatie. Ik heb goede hoop!”

Lees ook:‘VIDB-Business cup: je club- of bedrijfslogo vervaardigt in hout’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 13 nov.
Districtsbeker
FC Rijnvogels8-0Charlois (zon.)
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-3Rijnsburgse Boys
Quick Boys3-4Westlandia
Za. 17 nov.
ASWH3-3Noordwijk
Harkemase Boys1-4Quick Boys
FC Lisse2-0Jong FC Groningen
Ter Leede4-1Capelle
FC Rijnvogels0-2Jodan Boys
RCL2-1Valken '68
Be Fair3-0Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)4-2BSC '68
Kagia5-1vv IJmuiden
Katwijk 0-0Jong Vitesse
Spakenburg1-1Rijnsburgse Boys
VVSB2-0Scheveningen
SJC2-1De Dijk
Zo. 18 nov.
Hillegom2-3LSVV
Foreholte1-4Altior
ONA1-2Teylingen
Van Nispen (zon.)1-2DIOS