Van Nispen won de uitwedstrijd tegen Voorschoten ’97, maar in de rust had eigenlijk niemand daar rekening mee gehouden. ,,De eerste helft was echt slecht, de slechtste tot nu toe. In de tweede helft keerde het tij en waren wij de bovenliggende partij. Dat leidde ons naar de overwinning ’’, aldus Van Nispen-keeper Andy Otte. In blessuretijd viel voor de Zilkers de winnende 3-2.

,,Een gelijkspel was niet onverdiend geweest’’, gaat Otte verder. ,,Voorschoten was in de eerste helft vele malen beter dan wij. Zij maakten twee goals en wij hadden niks te vertellen. Op slag van rust kregen zij ook nog een hele grote kans om de 3-0 op het scorebord te zetten. Als ze die maken, dan ben je gewoon weg en ga je met lege handen naar huis. Gelukkig herpakten we ons in de tweede helft en dat heeft gelukkig geresulteerd in een nipte overwinning.’’

Slappe hap

‘,,De 2-0 achterstand hebben we zelf in de hand gewerkt. We waren niet gretig, wonnen geen enkel duel en maakten verkeerde keuzes.’’ Otte zag het slechte eerste bedrijf al min of meer aankomen.‘,,In de warming-up was al te zien dat we niet scherp waren. Het was gewoon een slappe hap. Die 7-1 overwinning van vorige week zat nog in de koppies en dan ga je te makkelijk denken. Je moet nuchter blijven, dat is belangrijk.’’

Maar Van Nispen herstelde zich en boekte zijn vierde overwinning in vijf duels. Otte is daarover wel zeer te spreken. ,,De wedstrijd tegen Teylingen was een offday. Niemand haalde toen zijn niveau. Als je kijkt naar de tweede helft van vandaag, dan staan we organisatorisch gewoon erg goed en geven we heel weinig weg. Zodra wij de bal hebben, zijn we bovendien levensgevaarlijk.’’